lisukkeet/ sesonkiruoat/ syksy

Tryffeliöljyllä maustetut puna- ja keltajuuret

Punajuuria kokkailin juuri hetki sitten risoton muodossa, mutta tällä kertaa tein niistä ja keltajuurista vain maukkaan lisukkeen. Mieleeni oli jäänyt Hannan soppa -blogista mainio idea yhdistää punajuuret ja tryffeli. Kun kaapissa on lojunut vain vähän käytetty tryffeliöljy, piti ideaa tietenkin testata. Sovelsin kuitenkin tapani mukaan reseptiä ja maustoin tryffeliöljyllä vain puna- ja keltajuurten marinadin ja paahdoin juurekset uunissa. Tuplamarinointi ennen ja jälkeen paahtamisen voimistaa tryffelin makua. Kuumat juurekset imaisevat marinadin maun hyvin, joten ei kannata jättää toista marinointikertaa väliin. Paahdettujen juuresten päälle voi ripotella vielä vähän murustettua fetaa, joka tuo kivaa suolaisuutta makeiden juuresten rinnalle. Puna- ja keltajuuret ovat kyllä makeudessaan mainio pari tryffelille – simppeli, mutta kuitenkin hienostunut makuyhdistelmä, joka on tosi helppo toteuttaa.

Juurekset ovat mielestäni kauneimmillaan viipaleina ja ohuina viipaleina ne myös kypsyvät nopeammin, kun välillä tuntuu, että punajuuret eivät kypsy uunissa ikinä. Keltajuuret saivat pintaansa vähän punajuurten väriä, mutta voit marinoida ne erikseen, jolloin värit eivät sekoitu. Juuresten seurana tarjottiin tällä kertaa simppelit jauhelihapihvit, mutta tämä toimii lisukkeena kyllä monelle ruoalle. 

Tryffeliöljyllä maustetut puna- ja keltajuuret

500 g punajuuria
500 g keltajuuria
1 dl oliiviöljyä
2 tl tryffeliöljyä
timjamia
suolaa
(fetaa)

Kuori ja viipaloi puna- ja keltajuuret. Valmista marinadi sekoittamalla oliiviöljyyn tryffeliöljy ja maustamalla marinadi timjamilla ja suolalla. Marinoi juuresviipaleita hetki ja levitä ne sitten uunipellille (jätä ylimääräinen marinadi sivuun). Paista juureksia uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Heitä kypsät juurekset vielä kuumina ylimääräisen marinadin sekaan ja anna maustua hetki. Tarjoa halutessasi murustellun fetan kera.

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Nelli
  5.11.2015 at 08:19

  Ihanan syksyisen värinen ruoka! En ookaan ikinä maistanu tryffeliöljyä, onko voimakas maku?

 • Reply
  Sini
  13.11.2015 at 12:41

  Väriterapiaa tässä pimeydessä tarvitaankin. Maun voimakkuus riippuu varmaankin öljystä ja siitä, kuinka paljon sitä laittaa. Pienenä määränä aika mieto ja kiva, mutta annostelun kanssa saa olla kyllä varovainen, ettei jyrää muita makuja alleen!

 • Kommentoi