jälkiruoat/ Yleinen

Paahdettu ananas

Paahdettu ananas on hiukkasen kevyempi, keväinen jälkiruoka. Tai meillä tätä syötiin kyllä iltapalaksi. Tämä helppo annos maistuu paljon hienommalta kuin voisi raaka-aineista päätellä. Ananaspalat marinoidaan veriappelsiiniliemessä, johon lisätään sokeria ja hunajaa ananasten karamellisoitumiseksi. Ananaksen maku nousee ihan eri tasolle, kun sen paahtaa. Veriappelsiinin mehu antaa ananaspaloille myös ihanan hennon punaisen sävyn. Annos saa raikkautta kevyestä jogurtista, purutuntumaa rouhituista pähkinöistä ja terävyyttä tuoreesta mintusta. Kesällä tämä olisi ihanaa myös grillattuna, mutta tällä kertaa ihan vain pannulla paistettunakin maistui. Kannattaa kuitenkin pistää korvan taakse kesän grillailuja varten! 

Paahdettu ananas

1/2 tuore ananas
1 veriappelsiinin puristettu mehu
1 rkl ruokokidesokeria
1 rkl juoksevaa hunajaa

turkkilaista jogurttia
rouhittuja pähkinöitä 
muutama oksa tuoretta minttua 

Pilko ananas haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa veriappelsiinin mehu, sokeri ja hunaja. Kippaa perään ananaspalat ja sekoita liemi tasaisesti ananasten joukkoon. Anna ananaspalojen maustua liemessä noin 10 minuuttia. 

Nosta sitten ananaspalat liemestä kuumalle paistinpannulle voinokareen kera. Paista ananaspaloja noin 15 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä pintaansa. Annostele ananakset sitten kahteen kulhoon ja lusikoi perään yli jäänyt liemi. Koristele annokset reilulla lusikallisella turkkilaista jogurttia, rouhituilla pähkinöillä ja muutamalla revityllä mintun oksalla. Tarjoa heti!

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Daniela
  18.3.2014 at 17:33

  Oi, vaikuttaapa herkulta 🙂

 • Reply
  Sini
  20.3.2014 at 10:19

  Sitä se olikin 🙂

 • Kommentoi