Tein tälläisen hauskan kokeilun ruusukaalista caesarsalaatissa. Toimi muuten aika hyvin! Ideana on korvata caesarsalaatissa normaalisti käytetty romainesalaatti ruusukaalilla. Tein caesarsalaatista pekoniversion – kuten jo aiemminkin on todettu, pekoni ja ruusukaali sopivat erinomaisen hyvin yhteen, niin tässäkin tapauksessa. Ruusukaali tekee salaatista ehkä hiukan talvisemman, aika erilaisen alkuperäiseen versioon nähden, mutta kastike toimii kyllä mainiosti näin ruusukaalinkin kanssa. Kastikkeena käytin vanhaa, hyväksi havaittua pikaisesti valmistuvaa caesarsalaatin kastiketta.
Ruusukaali-caesarsalaatti
puolikas kananmuna
1,25 dl rypsiöljyä
puolikas valkosipulin kynsi
2 tl vettä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
2 rkl sitruunan mehua
1 anjovisfile
suolaa
pippuria
1/2 pkt pekonia
1 rasia ruusukaaleja
pari viipaletta vaaleaa leipää
pala parmesaania
Valmista ensin kastike mittaamalla aineet kulhoon ja surauttamalla sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita kastike tekeytymään jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat salaatin loppuun.
Pilko pekoni ja paista se pannulla ruskeaksi. Puolita ruusukaalit ja lisää ne pekonien seuraan pannulle. Paista, kunnes ruusukaalit ovat juuri ja juuri kypsiä. Pilko ruusukaalien kypsyessä leipäviipaleista paloja ja paista ne oliiviöljyssä toisella pannulla rapeiksi. Sekoita krutongit pekonin ja ruusukaalin joukkoon.
Annostele salaatti lautasille, lisää kastike ja sekoita. Raasta lopuksi päälle reilusti parmesaaniviipaleita. Syö lämpimänä!
2 Kommentit
ssiiri
9.3.2014 at 09:31Hyvä idea! Rakastan ruusukaaleja, tämä maistuisi varmasti.
Sini
9.3.2014 at 19:17Jos pidät ruusukaaleista, pidät varmasti tästäkin. Kannattaa testata!