ravintolat/ Yleinen

Ravintola Sushi wagocoro

Olin kuullut kehuja Helsingin Runeberginkadulla sijaitsevasta sushipaikasta, joten suuntasin eräänä arki-iltana töiden jälkeen kovin odotuksin vaikealla nimellä varustettuun Sushi wagocoroon. Pikkuruinen ravintola on sisustukseltaan ehkä vähän karu ja minimalistinen, mutta isoista ikkunoista pieneen tilaan tulvii valtavasti valoa. Heti ovella tiskin takana seisova henkilökunta toivottaa tervetulleeksi. Mietimme hetken vaihtoehtoja ja päädymme helppoihin, valmiisiin lajitelmiin – minä otan lohipainotteisen lajitelman ja sisko päätyy lajitelmaan, jossa on makeja ja nigirejä sekaisin. Lajitelmat kehotetaan maksamaan vasta lähtiessä. Tiskissä näyttää olevan myös valmiita take away -bokseja.

Tarjoilija tuo nopeasti pöytään puikot ja vettä, myöskään sushien saaminen ei kestä kauaa. Kokki valmistaa sushit tilauksesta siinä tiskin takana, samassa tilassa kuin ne syödäänkin. Nigireissä on paljon kalaa, joka valuu pitkälle riisin yli – harvoin suomalaisissa paikoissa näin on. Kun laitan ensimmäisen palan suuhuni, leviää kasvoilleni hymy: näin hyvää sushia en muista maistaneeni vielä missään. Kalat ovat uskomattoman raikkaan ja tuoreen makuisia. 
Omalta lautaseltani löytyy lohta eri muodoissa: tavallisena, graavattuna, grillattuna ja grillattuna majoneesin kera. Minun lautaseltani löytyvät valtavat rullat ovat hyviä, mutta tosi hankalia syödä, sillä eivät mahdu ainakaan minun suuhuni kokonaisina millään. Ehdottomaksi suosikikseni nousee nuo grillatut lohinigirit, jotka ovat yleensäkin suosikkejani – voi nam! 

Siskon lautasella on kurkku- ja surimimakeja, muutama eri kalanigiri ja rapunigiri. Kaikki ovat hyviä, mutta siskon suosikkeja ovat tavalliseen tapaan kurkkunigirit. Wasabia on melko pieni nokare, joten lainaan sitä hiukan siskonkin lautaselta. Annosten hinnat (12,5 € ja 13,5 €) ovat korkeahkoja, mutta laatuun nähden hinta on mielestäni aika samantasoinen kuin muissakin Helsingin sushipaikoissa. Suosittelen tosi lämpimästi testaamaan tämän pikkuruisen paikan!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi