juomat

Viinisuositus Gigondas L’Hallali Grande Réserve

Tässä marraskuun viimoihin sopiva viinisuositus! Valitsen Alkon hyllystä usein makuryhmään mehevä & hilloinen kuuluvia punaviinejä. Jo pidemmän aikaa lempirypäleyhdistelmäni on ollut Grenache, Syrah/Shiraz ja Mourvèdre, esimerkiksi tuo aiemmin vinkkaamani Hewitsonin Miss Harry on samaa rypäleyhdistelmää (siinä on lisäksi hiukkasen jotain muutakin) ja suosikkini kalliimmista viineistä, Châteauneuf-du-Papet, edustavat myös tuota samaa yhdistelmää. Tällä kertaa rypäleyhdistelmän edustajana toimii Gigondas L’Hallali Grande Réserve, joka osui myös maultaan juuri minun suosikikseni. Viini on täyteläinen ja tanniininen, mutta kuitenkin ihanan marjaisa ja syksyyn sopivan mausteinen. Tämä on ehkä hieman tuhdimpi viini Miss Harryyn verrattuna, mutta ei kuitenkaan liian tymäkkä. Viinin väri on voimakas, kirkas punainen ja siinä on hieno, pitkä jälkimaku. 


Kannattaa huomata, että Gigondas kaipaa huolellisen ilmauksen, ennen kuin se on parhaimmillaan. Kannattaa siis dekantoida viiniä pari tuntia ennen nauttimista. 15 €:n hintainen pullo sopii paremmin viikonloppuviiniksi kuin arkiviiniksi, mutta viini on niin maukas, että hinta ei kirpaise yhtään. Viinin kaveriksi sopivat erityisen hyvin voimakkaan makuiset, kovat juustot tai joku tuhti lihapata.

You Might Also Like

6 Kommentit

 • Reply
  Jokihaka Kokkaa
  6.11.2013 at 11:39

  Hauskan näköinen etiketti tuossa.. Silloin tällöin valitsen viinin ihan puhtaasti etiketin perusteella, on tullut aika vinkeitä yllätyksiä vastaan 🙂

 • Reply
  Sini
  6.11.2013 at 11:44

  Välillä on kiva ostaa viini etiketin perusteella yllätyksenä, Alkon valikoimissa kaikki viinit ovat kuitenkin juotavia, toisin kuin ulkomailla saattaa olla pahojakin. Tuo etiketti ilmeisesti jäljittelee koristeellisia Châteauneuf-du-Pape-etikettejä. Mutta suurimassa osassa perehdyn kyllä nykyään etukäteen (Viinistä Viiniin <3) ja rypäleiden perusteellakin on helppo valita omia suosikkeja ilman etukäteistietoakin. Ja nuo Alkon makuryhmät myös ovat avuksi.

 • Reply
  ssiiri
  16.11.2013 at 09:32

  Mmm, tämä kuullostaa minun mieleiseltäni. 🙂 Pidän Miss Harrysta, mutta lisätuhtius ei haittaa. Pistän mieleen!

 • Reply
  Sini
  16.11.2013 at 14:19

  Jos pidät Miss Harrysta, suosittelen kyllä testaamaan tämänkin 🙂

 • Reply
  L&apos;Âme du vin
  22.9.2014 at 18:04

  GSM Blendien fanina täytyypä kokeilla tätä! Alkon valikoimasta voin myös suositella, hyvän hinta-laatu suhteen omaavaa Guigal Cotez du Rhonea; ei mitään mieltä räjäyttävää, mutta mielestäni loistava arkiviini. Tuntuu että alkon valikoiman tämän hetken suurimpia puuteita on juuri Etelä-Rhonen viinit. Muutama CdP viini kyllä, mutta vaikkapa juuri Gigondas ja Vacqueyras ovat valitettavan aliedustettuja..

 • Reply
  Sini
  22.9.2014 at 18:43

  Hyvä muistutus itsellekin, että voisi ostaa tätä taas pullon 😉 Täytyypä testata tuo Guigalkin – hyviä arkiviinejä ei koskaan kai ole liikaa. Alkossa taitaa olla kysyntää vain eläinetiketillisille viineille… No ei vain, voi olla, että ranskalaisista on hankalampi löytää niitä helmiä edukkaammassa hintaluokassa. Tai sitten ne myydään suoraan Ranskaan tai ainakin jonnekin ihan muualle kuin Suomeen… Oletko antanut Alkoon tästä palautetta? Ottavat siellä aika hyvin mielestäni palautetta vastaan, vaikka ei se tietenkään takaa tiettyjä viinejä valikoimaan, mutta jos yleisesti pyytää tietyn alueen viinejä, voi onnistuakin 🙂

 • Kommentoi