ravintolat/ Yleinen

Kaartin hodari ja hummeri

Ehdin viimein pari viikkoa sitten käväistä Kaartin Hodarissa & Hummerissa, Murun ja Pastiksen omistajien pikaruokapaikassa. Pikkuruinen Pastiksen naapurissa Pienellä Roobertinkadulla sijaitseva paikka tarjoaa nimensä mukaisesti hot dogeja ja hummeria. Lista on mukavan ytimekäs, mutta kaikki kuulostaa niin hyvältä, että valinnan vaikeus tulee silti. Nyt lista näyttää nettisivujen mukaan vaihtuneen, mutta perusperiaate on pysynyt samana: muutama erilainen hot dog valinnaisilla lisätäytteillä, hummereita ja lisukkeita. Pienen ravintolan seinät on maalattu mustiksi ja sinne on ahdettu monta pientä pöytää.
Söin chorizoa, mustekalaa ja manchegoa sisältävän hot dogin sekä mustatorvisieniranskalaiset. Nakkeja ja sämpylöitä ei tehdä paikan päällä, vaan ne tuodaan muualta. Hyviä ne kuitenkin olivat! Mustatorvisienet olivat mainion rapeissa ja hyvin suolatuissa ranskalaisissa kuivattuina pieninä nokareina, maistuivat hennosti, mutta maistuivat kuitenkin. Idea maustaa ranskalaisia jotenkin on kuitenkin toimiva. Ehdottomasti testaamisen arvoinen juttu kotonakin, kaapista kun taitaa vielä löytyä edellisvuotisia kuivattuja mustatorvisieniä. Ranskalaiset tarjottiin samaan tapaan kuin Pastiksessa paikan päällä tehdyn makean ketsupin kera, ja ketsuppia olisi voinut lusikoida sellaisenaankin koko purkillisen. Erittäin toimiva kombo siis!
Hot dogin sämpylä oli juuri sopivan höttöinen ja chorizonakissa sopivan tulinen potku. Mustekala sopi yllättävän hyvin hot dogiin, se oli paistettu rapsakaksi. Lisäksi hot dogin väliin sai lisähinnasta manchegojuustoa, minä tietenkin juustohiirenä otin myös sen. Välistä löytyi myös paahdettua sipulia ja maukasta aiolia. Täytyy myöntää, että hodari oli paras koskaan syömäni. Taidan käydä paikassa uudestaankin ja tehdä kotonakin vastaavia hot dogeja!

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Jonna
  2.5.2014 at 17:50

  Uusi lista on mentävä tsekkaamaan. Kohta palaa toivottavasti pyöräkelit. Pyöräretken välipalana voi hyvin oikeuttaa itselleen hodarin ja ranskalaiset 😉

 • Reply
  Sini
  3.5.2014 at 05:26

  Haha, hodari ja ranskalaiset on täysin oikeutettu herkku pyöräretkellä!

 • Kommentoi