salaatit/ Yleinen

Avokado-vuohenjuustosalaatti hunajavinegretellä

Viime aikoina olen tykästynyt enemmän ja enemmän vuohenjuustoon ja olenkin etsinyt ideoita käyttää sitä helpoissa arkiruoissa. Tämä ruokaisa salaatti syntyy käden käänteessä! Vuohenjuusto saa sulaa ja ottaa hieman väriä uunissa paahdetun leivän päällä. Salaatin viimeistelee hunajainen vinegrette – vuohenjuusto ja hunaja kun ovat klassinen makupari! Ruokaisuutta salaattiin tuo avokado, jota saa olla reilustikin. Lisäksi käytin parvekkeella toistaiseksi hyvin kasvavaa lehtikaalia, joka on muuten ihanan rapeaa ja sopii siksikin tähän avokadon pariksi. Lisäksi heitin sekaan vähän kurkkua tuomaan raikkautta. Aika toimiva salaatti vähällä vaivalla. 

Avokado-vuohenjuustosalaatti hunajavinegretellä
200 g hyvää vuohenjuustoa
4 viipaletta hyvää vaaleaa leipää
loraus juoksevaa hunajaa
4 kypsää avokadoa
puolikas kurkku
kourallinen lehtikaalia
kourallinen muuta salaattia, esim. rucolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 dl oliiviöljyä
loraus sitruunan mehua
suolaa
pippuria
Paahda leipäviipaleet. Leikkaa vuohenjuustopala neljään osaan ja asettele ne leipäviipaleiden päälle. Lorauta juuston päälle hieman hunajaa. Paista juustopaloja leipien päällä uunissa noin kymmenen minuuttia tai sen aikaa, kunnes juusto sulaa hieman ja saa vähän väriä pintaansa. 
Pilko juustojen ollessa uunissa muut ainekset valmiiksi ja kokoa ne lautasille odottamaan. Tee myös kastike sekoittamalla ainekset. 
Kun juusto on valmis, lorauta kastiketta kasvisten päälle ja nosta leipäpalat juustoineen salaatin viereen. Tarjoa heti, kun juusto on vielä lämmintä! 

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Jonna
  25.9.2013 at 17:55

  Minäkin olen koko ajan enemmän tykästynyt vuohenjuustoon. Kannattaa käydä testaamassa Munkassa olevan La Cantinen vuohenjuustosalaatti. Se on taivaallisen hyvää. Ja niin on varmasti tämäkin salaatti.

 • Reply
  Sini
  26.9.2013 at 09:17

  Ehkä sitä makuaisti kehittyy tässä iän myötä ja siksi vuohenjuustokin maistuu paremmin kuin ennen 😉 La Cantineen en ole päässyt, kun ei tule ikinä siellä päin pyörittyä, mutta parempi puoliskoni kävi testaamassa siellä lounaan ja piti kovasti. Kuulostaa houkuttelevalta tuo taivaallinen vuohenjuustosalaatti 🙂

 • Kommentoi