pasta/ Yleinen

Lammaspasta punaisella pestolla

Viime kesänä Turun Blankossa syömäni lammaspasta jäi kummittelemaan mieleen ja päätin tehdä vastaavanlaista kotonakin. Olin vähän pettynyt Blankon pastaan, vaikka annoksen idea oli mainio: lammasta, punaista pestoa, rucolaa, parmesaania ja pinjansiemeniä. Onneksi kotona tekemäni versio sitten onnistui senkin edestä! Käytin annokseen edellispäivältä yli jäänyttä ylikypsää lammasta. Tein ensimmäistä kertaa myös punaista pestoa – se on siis aurinkokuivatuista tomaateista valmistettua pestoa – siitä tuli älyttömän hyvää! Normaali vihreäkin pesto on itse tehtynä ihan eri makuista kuin kaupan vastaava, mutta tämä punainen oli jostain syystä ihan huikean paljon parempaa kuin aiemmin kaupasta ostamani.

Peston ja lampaan makumaailmat sopivat täydellisesti yhteen! Tästä taisi tulla kertaheitolla uusi lempipastani – pitkästä aikaa joku selkeästi erilainen pasta. Taisipa tämä muillekin kelvata – neljän hengen annos hupeni nopeasti kahden suihin, kun oli niin hyvää ja tein seuraavana päivänä vielä toisen annoksen, kun pestoa tuli niin paljon ja lammastakin oli vielä. Reseptin määrät riittävät kahteen normaalikokoiseen annokseen. Pestoa tulee reilummin, mutta se säilyy jääkaapissa jonkin aikaa – en tosin tiedä kuinka kauan, kun meillä purkki tyhjeni heti seuraavana päivänä. Pestoa tehtäessä kannattaa maistella seosta ja säätää tarvittaessa ainesten suhteita – yritin reseptiin kirjata suurinpiirtein määrät, mutta en tietenkään pestoa tehtäessä mitannut ainesosia, vaan heittelin niitä kulhoon sattumanvaraisesti ja lisäsin tarvittaessa.

Lammaspasta punaisella pestolla

300 g kypsää lampaan lihaa (esim. ylikypsä potka)
1 pkt tuorepastaa
kourallinen pinjansiemeniä
pala parmesaania
kourallinen tuoretta rucolaa
hiukan tuoretta rosmariinia

1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 valkosipulin kynttä
pala parmesaania raastettuna
kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen pinjansiemeniä
1 mieto chili
1 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Valmista ensin pesto. Heitä kulhoon kaikki ainekset ja soseuta sauvasekoittimella. Maista ja lisää tarvittaessa joitain aineksista. Jätä maustumaan pastan valmistamisen ajaksi. 

Paahda pinjansiemenet pannulla ja siirrä syrjään. Pilko valmiiksi kypsennetty lammas suupaloiksi. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paista/lämmitä lammas paistinpannulla oliiviöljyssä. Heitä sekaan pasta ja lusikoi päälle reilusti pestoa. Sekoita pesto huolellisesti pastan joukkoon (sillä on taipumusta jäädä kasoihin, joten yritä saada se tasaisesti pastan joukkoon). Annostele pasta lautasille ja lisää paahdetut pinjansiemenet, reilusti raastettua parmesaania, rucolaa ja hiukan hienonnettua rosmariinia. Tarjoa heti!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi