kausiruokaa/ salaatit/ Yleinen

Quinoasalaatti paahdetulla kukkakaalilla

Tämän Lähi-idästä inspiraationsa saaneen salaatin idea tuli tabboulehista, johon käytetään yleensä bulguria, mutta halusin käyttää tähän kaapin perukoilla kummittelevan quinoapussin pois. Quinoan lisäksi salaattiin tuli uunissa ihanan makeaksi paahdettua porkkanaa ja kukkakaalia. Lisäksi siihen antavat makua kikherneet, kurkku ja minttu. Kastikkeeksi tein ihanan sekoituksen valkosipulista, sitruunasta ja kuivatusta mintusta. Kukkakaalista tuli paahtamisen jälkeen yllättävän erilaisen makuista kuin keitettynä, se ikään kuin makeutui hieman – kannattaa joskus paahtaa kukkakaali ainaisen keittämisen sijaan!

Tarjosin salaatin tällä kertaa uunilampaan kera, mutta toki sen voi tarjota ihan sellaisenaankin tai muun lihan lisäkkeenä. Kastikkeen kanssa ei kannata säästellä, jotta salaatista ei tule kuivaa! Kastike oli ihanan voimakkaan makuinen ja kuivattu minttu toimi siinä yllättävän hyvin.


Quinoasalaatti paahdetulla kukkakaalilla

1 pieni kukkakaali
2 porkkanaa
3 dl quinoaa
puolikas kurkku
1 pkt kikherneitä
kourallinen tuoretta minttua

2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
2 tl kuivattua minttua

suolaa 

Kuori porkkana ja pilko kukkakaali sekä porkkana ohuiksi paloiksi. Mausta palat suolalla ja oliiviöljyllä ja paahda niitä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin pintaansa. Keitä samalla quinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

Pilko kurkku ja minttu. Huuhtele kikherneet ja valuta ne lävikössä. Valmista vielä kastike: laita mortteliin valkosipulin kynnet, minttu ja suola, murskaa ne. Lisää sitruunan mehu ja oliiviöljy ja sekoita. 

Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään kulhossa ja kaada perään kastike. Sekoita kastike tasaisesti salaatin joukkoon. Tarjoa heti!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi