Yleinen

Haukipihvit thaimaustein

Tämän kesän kalastuskausi on avattu ja verkkoon uineesta hauesta tehtiin tietysti pitkästä aikaa haukipihvejä! Olen aiemmin tehnyt haukipihvejä vähän perinteisempään tyyliin, mutta tällä kertaa päätin luoda pihveihin thaimaalaista makumaailmaa chilin, inkiväärin, valkosipulin, limen ja korianterin avulla. Thaimaalaiset maut toimivat hauen parina uskomattoman hyvin ja pihvit saivatkin kovasti kehuja. Srirachan kanssa kannattaa olla vähän varovainen – omista pihveistäni tuli melko tulisia, kun lorautin chilikastiketta vapaalla kädellä taikinan sekaan aika paljon. 

Haukipihvien parina tarjosin simppelisti nuudeleita, mutta toki niiden pariksi voisi tehdä jonkun ihanan thaityylisen salaatinkin! Lisäksi tarjosin pihvien kanssa hapanimeläkastiketta ja annoksen raikastuksena vielä tuoretta korianteria ja kevätsipulia. Näistä tuli perinteisten haukipihvien lisäksi toinen haukipihvisuosikkini ja seuraavaksi kerraksi kehittelen kyllä näiden pariksi jonkun thaihenkisen salaatin.


Haukipihvit thaimaustein

0,5 dl korppujauhoja
3 dl vettä
2 valkosipulin kynttä
tuoretta kevätsipulia
kourallinen tuoretta korianteria
1 lime
pala tuoretta inkivääriä
300 g jauhettua haukea
2 kananmunaa 
2 tl srirachaa
suolaa
pippuria 

paistamiseen voita 

Turvota korppujauhot vedessä. Pilko korppujauhojen turvotessa valkosipulin kynnet, kevätsipuli ja korianteri. Raasta limen kuori ja inkivääri. Sekoita sitten kaikki ainekset keskenään ja purista lopuksi vielä joukkoon limen mehu. 

Muotoile taikinasta ohuita pihvejä ja paista ne voissa keskilämmöllä kullanruskeiksi. Tarjoa nuudelien, tuoreen korianterin, kevätsipulin ja hapanimeläkastikkeen kera.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi