alkupalat ja pikkusuolaiset/ Yleinen

Sienipatee

Tein sienisalaatin sijaan tällä kertaa vähän eri tyylistä sienipateeta. Okei, tämä ei varsinaisesti ole patee, koska sehän yleensä kypsennetään vesihauteessa uunissa, mutta patee kuvaa tämän ruoan makumaailmaa aika hyvin. Vuohenjuuston ja ranskankerman yhdistelmä tekee tästä nimittäin aika tuhtia ja tasainen rakenne saa tämän myös tuntumaan suussa pateelta. 

Vuohenjuuston ja sienten yhdistelmää en ollut aiemmin testannutkaan, mutta ne toimivat yhdessä aika mainiosti. Rosmariini ja valkosipuli antavat makuun oman säväyksensä. Pateen voi tarjoilla vaikka suolakeksien tai ruisleipänappien päällä. Aika kiva, vähän erilainen alkupala tai pikkusuolainen! 

Pateesta olisi voinut tehdä kiinteämpääkin käyttämällä tavallista vuohenjuustoa eikä tuota pehmeämpää versiota – voit siis käyttää kumpaa vain riippuen siitä, millaisen koostumuksen haluat pateelle. Sieniksikin voi valita itselle mieluisimmat sienet, minä tein tämän tällä kertaa herkkutateista. 
 


Sienipatee


1/2 l sieniä
1 valkosipulin kynsi
voita
1 dl pehmeää vuohenjuustoa
1 dl ranskankermaa
tuoretta rosmariinia
suolaa
pippuria
Puhdista sienet ja pilko ne. Hienonna valkosipulin kynsi. Sulata voi paistinpannulla ja lisää sienet. Paista sieniä keskilämmöllä, kunnes ne ovat päästäneet nesteet ulos. Lisää sitten hienonnettu valkosipulin kynsi ja hauduta seosta, kunnes enin neste on haihtunut. Jäähdytä. 
Sekoita sitten sieniseos vuohenjuuston ja ranskankerman joukkoon. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Surauta seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoile sienipatee suolakeksien tai ruisleipänappien kera.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi