Yleinen

Uunikana ja lytätyt perunat

Edelliskesäinen Sami Tallbergin kokkaama ihana kana on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. En kokkaa kovin paljon kanaa, koska se on yleensä mielestäni aika tavallista. Nyt kuitenkin teki jostain syystä mieli kanaa ja tartuinkin tuohon Sami Tallbergin reseptiin.
Kanasta tulikin ihanaa! Valitsin tällä kertaa kanan paistia, vaikka alkuperäinen resepti ehdottaakin kokonaista kanaa. Kokonaisia kanoja on kuitenkin aika huonosti tarjolla ja niistä on oman kokemukseni mukaan vaikea saada meheviä, joten suosin usein muita vaihtoehtoja. Se, mistä en tingi, on kanan marinoimattomuus – marinoitu kana maistuu yksinkertaisesti mielestäni aika pahalta ja itse maustettu kana paljon paremmalta. Tähän kanareseptiin käytetään paljon voita ja oliiviöljyä, jotka saavatkin kanan meheväksi! Mausteina toimivat simppelit valkosipuli ja timjami, jotka antavat kanalle ihanan maun. Kastike keitetään kasaan paistoliemestä lisäämällä siihen omenasiideriä. Nam! 

Seuraksi tein lytättyjä perunoita, jotka sopivatkin mainiosti kanan pariksi. Lytättyjen perunoiden rapea pinta ja pehmeä sisus täydentävät toisiaan mainosti. Ihanan yksinkertaista ja maistuvaa ruokaa!
Uunikana ja lytätyt perunat
 2 marinoimatonta kanan rintafilettä tai 4 kanan paistia
suolaa 
pippuria
3 rkl oliiviöljyä
25 g voita
tuoretta timjamia
puolikas valkosipuli
1 pieni pullo omenasiideriä
4 perunaa
oliiviöljyä
suolaa

Keitä perunat kypsiksi. Laita perunat sitten uunipellille leivinpaperin päälle ja lyttää ne haarukalla. Lorauta perunoiden päälle hiukan oliiviöljyä ja mausta ne suolalla.
Mausta kanat reilusti suolalla ja pippurilla. Hiero oliiviöljy, voi, hienonnettu timjami ja kuoritut valkosipulin kynnet kanojen pinnalle. Laita kanat uuniin, ensin 250 asteeseen vartiksi ja laske lämpö sen jälkeen 180 asteeseen. Paista kanoja kypsäksi puolisen tuntia valellen niitä paistamisen aikana paistoliemellä. 
Ota kanat pois uunista ja kääri ne folioon vetäytymään. Laita sillä välin perunat uuniin vartiksi 225 asteeseen. Kaada sitten kanojen paistovuokaan pullo siideriä, jotta kaikki maut saadaan talteen paistoliemestä. Kaada liemi kattilaan ja keitä sitä hetki kasaan, siivilöi ja tarjoa kanan ja lytättyjen perunoiden kanssa.

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Jonna / suolaa&hunajaa
    31.10.2014 at 19:06

    Kokonaisessa kanassa minulle kinkistä on myös kypsyys. Miten saada koivista kypsät ja samaan aikaan rintafileistä mehevät? Usein aika mahdoton yhtälö.

  • Reply
    Sini
    2.11.2014 at 17:26

    Sepä se. Muiden (keskenään samanlaisten) palojen kypsentäminen tuntuu paljon helpommalta!

  • Kommentoi