juomat/ kesä/ Yleinen

Raparperilimonadi

Kevät on jo niin pitkällä, että raparperit alkavat olla parhaimmillaan. Löysin äidin pihalta valtavan raparperipuskan ja kävin hakemassa sieltä aimo nipun itselleni. Osa raparpereista päätyi pakkaseen ja osasta tein limonadia. Tätä raparperilimonadia voi tarjota kesäjuhlien alkujuomana alkoholittomana sekoittamalla raparperisiirapin vichyyn tai alkoholillisena vaihtamalla vichyn kuohuviiniin. Siirappi säilyy jääkaapissa viikkoja, joten sitä voi tehdä juhlia varten jo hyvissä ajoin etukäteen – tai muuten vain piristämään arkipäiviä!

Innostuin raparperilimonadi-ideasta ja löysinkin muutaman ohjeen Food52-sivustolta (siellä on muuten ihan mahtavia ruokakuvia). Sivustolta sain idean paahtaa raparperit, mutta muuten alla oleva resepti on oma sovellukseni ja limonadi onkin tehty samaan tapaan kuin aiemmin tekemäni sitruunalimonadi. Raparperien maku pehmenee mukavasti, kun ne paahtaa. Limonadin tekeminen on myös helppoa, kun raparpereja ei tarvitse kuoria – kuorista kun irtoaa juomaan todella kaunis punainen sävy. 

Raparperilimonadi

7 ohutta raparperin vartta
sokeria

4 dl vettä
200 g sokeria
1 vaniljatanko

vichyä tai kuohuviiniä
jäitä
mintun lehtiä 

Huuhtele raparperit ja pilko ne kuoria poistamatta muutaman sentin paloiksi. Sokeroi raparperien palat ja paahda ne uunissa pehmeiksi 200 asteessa. Tämä vie noin 15-20 minuuttia, voit testata raparperien pehmeyttä haarukalla. 

Kun raparperit ovat paahtuneet, keitä siirappi. Kuumenna kattilassa paahdetut raparperit, vesi, sokeri ja vaniljatanko. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Siivilöi neste talteen ja jäähdytä siirappi.

Kaada lopuksi siirapin joukkoon vichyä tai kuohuviiniä, maistamalla saat sopivan vahvuista seosta. Koristele juoma jäillä ja halutessasi mintun lehdillä, tarjoa kylmänä. 

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  annemi
  14.6.2012 at 05:46

  Ai että, tätä on pakko kokeilla 🙂

 • Reply
  sini
  14.6.2012 at 06:10

  Oli kyllä harvinaisen raikkaan ja kesäisen makuista limonadia 🙂

 • Kommentoi