syksy/ Yleinen

Viikuna-gorgonzolaleivät

Kun törmäsin tauolta palanneessa vanhassa suosikkiblogissani Fanni & Kanelissa lämpimien viikunaleipien reseptiin, jäi se kummittelemaan mieleeni niin pitkäksi aikaa, että pakkohan niitä oli testata. Leivät ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan niin herkullisia, että resepti on pakko laittaa myös jakoon!

Viikunat ovat nyt sesongissa ja kohtuullisen edullisia. Tarvitset leipiä varten pari kypsää, kaunista viikunaa ja palan voimakasta gorgonzolaa. Leipien päälle lorautetaan hiukan hunajaa ja päälle reilusti gorgonzolaa, pari viikunaviipaletta ja hiukan timjamia. Sitten vain leivät hetkeksi uuniin paahtumaan – tällä välin ehtii hyvin kaataa lasillisen punaviiniä, sytyttää kynttilät ja kattaa pöydän kauniiksi. Voimakas juusto ja makeat viikunat ovat ihana yhdistelmä, eikä juuston määrässä kannata säästellä. Viikunoiden makeus nousee vielä paremmin esiin hunajan ansiosta. Pidä silmät auki kypsien ja edullisten viikunoiden varalta ja nappaa mukaan näitä leipiä varten, jos osuu silmiin!


Viikuna-gorgonzolaleivät

hyvää vaaleaa leipää
pala gorgonzolaa
pari kypsää viikunaa
hunajaa
timjamia

Leikkaa leipä viipaleiksi. Lorauta viipaleiden pinnalle hiukan hunajaa. Laita päälle reilu pala gorgonzolaa ja pari viikunaviipaletta. Koristele timjamilla. Laita leivät uuniin 200 asteeseen hetkeksi – vain niin, että viikunat paahtuvat hiukan ja juusto sulaa. Nauti heti vaikka yksinkertaisen vihreän salaatin kanssa!

You Might Also Like

4 Kommentit

 • Reply
  Merja
  22.10.2014 at 08:50

  Ihanaa, että viikunat ovat taas järkevissä hinnoissa. Olen juuri se nainen joka kaupassa punnitsee ja puntaroi kädellään viikunalaatikon kohdalla jokaista yksilöä hartaasti mikä kelpaa. Niin usein osuu kohdalle liian kypsä, saati ei tarpeeksi kypsä. Vaan ei tuo hedelmä varmaan kauppiaallekaan helppo tuote ole.

 • Reply
  Sini
  22.10.2014 at 09:01

  Tälläiset sesongit ovat kyllä siitä hyviä, että niitä edullisia ja maukkaita viikunoita osaa sitten tosiaan arvostaa enemmän! Minä valitsen kyllä kaiken vihannesosastolla aina yhtä huolellisesti 😉 Mutta viikunat ovat kyllä ekstravaikeita löytää sopivan kypsiä yksilöitä, ja kuten sanoit, ei varmaan mikään helppo tuote kauppiaallekaan, kun niin herkästi myös pilaantuvat…

 • Reply
  Tiina - Fanni ja Kaneli
  30.10.2014 at 16:46

  Nämä oli niin hyviä, että me ollaan tehty jo pari kertaa samoja 🙂

 • Reply
  Sini
  31.10.2014 at 08:33

  Varmasti minäkin teen näitä vielä uudelleen, kun olivat niin helppoja ja hyviä! Kiitos siis ideasta! 🙂

 • Kommentoi