salaatit/ Yleinen

Marokkolaistyylinen lohisalaatti

Minulla on nyt joku marokkolaisen ruoan villitys menossa: tungen jokaiseen mahdolliseen ruokaan harissaa ja haen inspiraatiota alueen makumaailmasta. Viimeksi vastaavanlainen makumaailma löytyi mausteisesta porkkana-linssikeitosta ja tällä kertaa kokkailin vähän erityylistä lohisalaattia kuin mitä yleensä olen tehnyt. Voi pojat, että tästä muuten tuli hyvää! Resepti on pyörinyt jo useammassakin blogissa, itse bongasin sen Hannan Sopasta
Tämä salaatti on omiaan talvisalaatiksi, koska harissan sopivan pehmeä tulisuus, tuhti lohi ja muutenkin täyttävä ja reilu makumaailma tuntuvat sopivan juuri talveen erityisen hyvin. Säilötyn sitruunan, juustokuminan, mintun ja harissan yhdistelmä toimii uskomattoman hyvin. Myös oliivit ja fenkoli – niin hämmentävältä kuin tuokin yhdistelmä kuulostaa – toimivat parina hyvin. Kannattaa testata tätä, jos tekee mieli välillä jotain hiukan erilaista lohisalaattia.
Tuunasin alkuperäistä reseptiä tietysti kaapista löytyneiden ainesten perusteella: korvasin quinoan couscousilla, skippasin pistaasisuolan kokonaan, vaihdoin persiljan isompaan määrään minttua ja käytin viiriäisenmunien tilalla ihan tavallisia, joskin aika pieniä munia. Soveltaa siis saa, mutta älä unohda mainiota harissaa ja hienoa makua couscousiin antavaa säilöttyä sitruunaa. Säilöttyä sitruunaa sain ainakin minä metsästää hiukan, koska ensimmäisestä kaupasta ei löytynyt eikä ollut aikaa kypsytellä omia. Nyt pitäisi enää keksiä, mihin tungen sen loppupurkillisen säilöttyjä sitruunoita! Ideoita? 
Marokkolaistyylinen lohisalaatti
 3 dl couscousia
3 dl vettä
1 tl juustokuminaa
1 pieni säilötty sitruuna
suolaa
 
1 fenkoli
kourallinen mustia oliiveja
kourallinen tuoretta minttua
1 sitruuna
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
2 kananmunaa
400 g lohta
2 rkl harissaa

Keitä vesi, lisää couscous, juustokumina, suola ja hienonnettu säilötty sitruuna. Anna couscousin kypsyä kannen alla. 

Viipaloi fenkoli ohuiksi siivuiksi ja hiennonna minttu. Sekoita valmis couscous, fenkoli, oliivit ja minttu. Kaada sekaan hiukan oliiviöljyä, sitruunan mehua ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. 

Keitä munat (älä keitä niitä liian kypsiksi, vaan jätä hiukan valuviksi), kuori ja halkaise ne. Asettele salaatin päälle.

Hiero lohifileeseen harissaa ja paahda lohta kuumalla pannulla, kunnes se saa pintaansa kauniin värin, mutta ei ole kuitenkaan läpikypsää. Nostele lohi salaatin päälle ja tarjoa sitruunalohkon ja harissan kanssa.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi