Yleinen

Valkosipuli-parmesaaniperunat ja haukea ranskalaiseen tapaan

Tuli tehtyä aikas hyvää ranskalaiseen tyyliin paistettua kalaa jumalaisten valkosipuli-parmesaaniperunoiden kera. Kalaksi valikoitui pakkasesta pannulle uinut hauki, joka sai ylleen ohuen jauhokuoren, joka piti kalan mehevänä. Kalan kastikkeeksi tuli perinteinen ranskalainen yhdistelmä voita, kapriksia, sitruunaa ja lehtipersiljaa. Voi antaa helposti kuivalle hauelle sen kaipaamaa mehevyyttä ja kaprikset sekä sitruuna reilusti makua. Samaa reseptiä voi soveltaa muillekin vaaleille kaloille, esimerkiksi kuhalle, mutta suosittelen testaamaan aivan liian aliarvostettua haukea, joka on edullista ja tällä ohjeella myös tosi maukasta. Kiva, uusi resepti haukirepertuaariini!
Valkosipuliparmesaaniperunoiden tekeminen oli helppoa kuin mikä – ihme, etten ole aiemmin tälläisiä tehnyt! Pestyt ja viipaloidut perunat kierittiin mausteseoksessa ja paistettiin uunissa pinnaltaan rapeiksi. Simppeliä, mutta voi miten hyvää! Ja toimivat erityisen hyvin kalan kanssa, mutta voit toki testata perunoita myös vaikkapa hyvän pihvin seurana.
Valkosipuli-parmesaaniperunat ja haukea ranskalaiseen tapaan
 5 keskikokoista perunaa
oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
kuivattuja yrttejä
pala parmesaania
suolaa
400 g haukifilettä tai muuta vaaleaa kalaa
reilu nokare voita
2 rkl kapriksia
1/2 sitruuna
suolaa
lehtipersiljaa
Pese ja viipaloi perunat. Hienonna valkosipulin kynnet. Laita reilun kokoiseen kulhoon oliiviöljyä, hienonnetut valkosipulin kynnet, kuivattuja yrttejä ja raasta perään parmesaania. Mausta suolalla, sekoita. Lisää perunat ja sekoita niin, että mausteseosta on tasaisesti kaikissa perunoissa. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes perunat ovat saaneet kauniin ruskean värin pintaansa. 
Anna kalan lämmetä ennen paistamista huoneenlämmössä. Laita puolet voista paistinpannulle ja anna sen ruskistua. Nosta haukifileet pannulle ja paista keskilämmöllä, kunnes kala on saanut kauniin värin pintaansa. Käännä kalat, lisää pannulle kaprikset ja lisää voita. Paista, kunnes kalat ovat kauniin ruskeat ja valele kalaa voilla paistamisen aikana. Purista päälle sitrunan mehu, suolaa kalat ja koristele lehtipersiljalla. Tarjoa kalafileet perunoiden ja voikastikkeen kanssa.

You Might Also Like

1 kommentti

  • Reply
    Aulia Munaf
    24.6.2015 at 01:18

    I love Garlic Parmesa​n Roasted Potat​oes, thanks for the great ideas!

  • Kommentoi