salaatit/ Yleinen

Bataatti-kikherne-fetasalaatti

Kaipailen aina erityisesti näin kevättalvella talvisia, hiukan tuhdimpia salaatteja, joten kun silmiini osui Eeva Kolun bataatti-kikhernesalaatti, tartuin ideaan välittömästi. Kivan erilainen, tuhti salaatti osuu suoraan sydämeen. Vaihdoin persiljan minttuun, mutta muuten olin aika uskollinen alkuperäisreseptille. Mintun sijaan tähän voisi sopia mainiosti myös vaikkapa korianteri, kikherneet voisi korvata linsseillä ja bataatin tilalla voisi paahtaa porkkanoita. Aika vaihtelua kestävä salaatti siis ja arkeen sopiva mitä kaapista löytyy -teemallaan.

Paahdettu, makea bataatti ja kikherneet ovat täyttäviä, feta tuo makeuden vastapainoksi kivaa suolaisuutta ja makua ja minttu nyt muuten vain kruunaa koko salaatin. Tahinia ja juustokuminaa sisältävä kastike tuo salaatin makumaailmaan tuulahduksen Välimeren rannoilta. Salaatin voi tehdä joko lämpimistä tai jäähtyneistä bataateista, mutta minä ainakin pidin enemmän lämpimästä versiosta – jotenkin se tuntuu enemmän kunnon ruoalta kuin kylmä versio. Salaatti valmistuu hirmu nopeasti, aikaa kuluu vain bataattien paahtamiseen. Myös kikherneet voisi ensi kerralla heittää paahtumaan bataattien seuraksi, tuskin se salaattia pahentaisi.

Pitäisi kokkailla enemmänkin kikherneitä tai linssejä sisältäviä ruokia, koska ne ovat samaan aikaan sekä täyttäviä että kivan lohdullisia ruokia, joissa on myös aika paljon proteiinia kasviksiksi.
Bataatti-kikherne-fetasalaatti

1 pieni bataatti
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1 tlk kikherneitä
kourallinen tuoretta minttua
100 g hyvää fetajuustoa
1 tl tahinia
1 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
Kuori ja viipaloi bataatti. Laita bataattiviipaleet uunivuokaan, lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes bataattiviipaleet ovat kypsiä ja hiukan tummuneita. 
Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna minttu. Sekoita bataatit, kikherneet ja minttu keskenään. Valmista kastike sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita kastike muiden ainesten joukkoon. Murustele lopuksi pinnalle feta. Tarjoile leivän kera! 

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Kirsi
    6.3.2015 at 11:03

    Löysin tänne sun blogiin Sea that Sparkles -blogin kautta ja vitsit, oli heti pakko liittyä lukijaksi kun ensi vilkaisulla olisin halunnut lähteä kokeilemaan kaikkia näkemiäni reseptejä! 😀 Jään innolla seurailemaan ja nappailemaan sulta inspiraatiota 🙂

  • Reply
    Sini
    7.3.2015 at 18:25

    Voi että, tosi kiva kuulla! Toivottavasti saat inspiraatiota ja kiitos päivän piristyksestä! 🙂

  • Kommentoi