Yleinen

Uusia perunoita ja kantarelleja

Joka kevät myös ulkomaalaiset uudet perunat houkuttelevat maistamaan, vaikka aina niiden kanssa on pelko mauttomuudesta ja vetisyydestä. Viime vuonna sorruin kanarialaisiin uusiin perunoihin, joilla ei kyllä ollut mitään tekemisestä uusien perunoiden tai totta puhuen kyllä perunoidenkaan kanssa. Tänä vuonna testasin marokkolaisia – eivät ne nyt tietenkään kotimaisia uusia perunoita vastaa, mutta hyviä olivat joka tapauksessa verrattuna niihin kotimaisiin, joita kaupoissa nyt on tarjolla.
Olemme ahkerasti syöneet nyt pakkasesta sieniä, marjoja ja lihaa, ja ihmettelinkin, kuinka olemme saaneet sienivarastot jo melkein tyhjiksi. No, se selittyi sillä, kun löysimme paremman puoliskoni vanhempien pakkasesta kokonaisen lokerollisen syksyllä keräämiämme kantarelleja (ja vähän mustikoita). Kävimme syksyllä heidän lähimetsissään sienessä, koska siellä on parhaat kantarellimaastot, mutta en yhtään muistanut, että jätimme nuo sienet säilöön heidän pakkaseensa… No, yllätys oli onneksi iloinen ja olenkin nyt kokkaillut jo parikin kertaa herkkuja kantarelleista. 
Tällä kertaa yhdistin alkukevään ja alkusyksyn antimet paistamalla kantarelleja uusien perunoiden seuraksi. Makua antamaan sekaan tuli vielä tuoretta tilliä ja kevätsipulia. Tässä kannattaa ehdottomasti käyttää paistamiseen voita, siitä tulee niin ihana maku sekä perunoihin että kantarelleihin. Yksinkertaista ja ihanaa!

Uusia perunoita ja kantarelleja
 400 g uusia perunoita
voita
1 l pakastettuja tai tuoreita kantarelleja
suolaa 
pippuria
kevätsipulia
tilliä
Kiehauta vesi ja mausta se reilusti suolalla. Lisää sitten pestyt uudet perunat ja anna niiden kiehua, kunnes ne ovat melkein kypsiä (mutta eivät vielä ihan). Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä hetki. Halkaise perunat kahtia. 
Sulata paistinpannulla reilu nokare voita ja lisää kantarellit. Paista hetki. Lisää sitten halkaistut perunat ja paista, kunnes sekä kantarellit että perunat ovat saaneet hiukan ruskeaa väriä pintaansa. Voit lisätä tarvittaessa paistamisen aikana vielä voita – voi antaa tässä perunoille ja sienille mainion maun. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Pilko sienten ja perunoiden paistuessa kevätsipuli ja hienonna tilli. Sekoita kevätsipuli ja tilli lopuksi sienten ja perunoiden joukkoon.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi