salaatit/ Yleinen

Paahdettu perunasalaatti chorizolla

Perunasalaatti kuuluu mielestäni kesään yhtä lailla kuin aurinko! Tämän kertaisessa versiossa perunat on paahdettu, mikä tuo hauskaa makua salaattiin. Idea perunoiden paahtamiseen tuli Voisilmäpeliä-blogista joskus viime kesänä ja olenkin paahtanut perunoita salaattia varten monta kertaa sen jälkeen – jotenkin tuo paahtaminen tuo perunoiden maun eri tavalla esiin ja parantaa huonompienkin perunoiden makua. Omassa salaatissani oli tällä kertaa ruotsalaisia uusia perunoita, jotka maistuivat jo ihanan kesäisille. Kohta saa suomalaisiakin!

Ruokaisuutta salaattiin antoi tällä kertaa chorizo, jonka mausteisuus sopiikin erityisen hyvin paahdettujen perunoiden seuraan. Chorizon ostan yleensä Lidlistä, sillä maistamistani se on mielestäni parasta – sopivan mausteista ja rasvaista – sekä halpaa. Paahdettujen perunoiden seuraan raikkautta tuo kirpsakka rucola ja makua aurinkokuivatut tomaatit sekä parmesaani.

Perunoiden paahtaminen grillissä tai muurikkapannulla voisi olla myös kokeilemisen arvoinen idea kesäkeittiöön. Kaada kastike perunoiden päälle, kun ne ovat vielä kuumia, niin ne imaisevat kastikkeen maut paremmin itseensä. Salaatti on ruokaisaa ja voidaankin tarjoilla joko sellaisenaan tai vaikka grillatun lihan kanssa. Jättämällä chorizon pois salaatista saa kevyemmän lisukkeen. Loistava salaatti esimerkiksi juhannuksen grilliruokien seuraksi!

Paahdettu perunasalaatti chorizolla

uusia perunoita
loraus oliiviöljyä
chorizoa

rucolaa
pala parmesaania
aurinkokuivattuja tomaatteja

1/2 dl sitruunamehua
1 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Pese uudet perunat huolellisesti ja halkaise pienemmät kahtia, isommat voit pilkkoa neljään osaan. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille, lorauta päälle vähän oliiviöljyä ja paahda perunoita uunissa 200 asteessa noin 40-50 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsyneet ja saaneet kauniin ruskean värin pintaansa.

Valmistele salaatti muuten perunoiden paahtuessa. Heitä chorizo paistinpannulle ruskistumaan. Pese rucola ja riivi sitä hieman pienemmäksi. Vuole parmesaanista lastuja juustohöylällä. Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmiksi, mikäli ne ovat kovin isoja. Sekoita salaatin kastike sitruunamehusta ja oliiviöljystä ja mausta se suolalla ja pippurilla.

Kun perunat ovat paahtuneet, kippaa ne kulhoon ja kastike perään. Heiluttele perunoita kulhossa, jotta kastike imeytyisi perunoihin ja jakautuisi tasaisesti. Sekoita joukkoon chorizo, rucola, parmesaanilastut ja aurinkokuivatut tomaatit. Tarjoile salaatti joko sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun lihan seurana.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi