Currytahnassa tärkeintä on makujen tasapaino. Oikeastaan kaikkia raaka-aineita saa laittaa tahnaan aika reippaasti, koska maku laimenee, kun se yhdistetään nesteeseen. Currytahnaa kannattaa myös annostella aika reippaasti curryn pohjaksi, jotta currysta tulee mahdollisimman aromaattinen. Currytahna säilyy jääkaapissa jonkin aikaa hyvänä, joten kannattaa tehdä kerralla vähän isompi annos – seuraavan kerran on helppo kokata arkenakin nopeasti currya, kun on valmis itse tehty currytahna odottelemassa.
Minä tein currytahnan suosiolla suoraan blenderissä, vaikka oikeaoppisesti se pitäisi tehdä käsin morttelilla – en jaksanut kuitenkaan alkaa työstämään tahnaa puolta tuntia käsin, kun blenderilläkin saa ihan hyvin sen aikaiseksi. Minä laitoin omaan currytahnaani vain sellaisia aineita, joita oli helposti saatavilla, joten jätin galangalin ja sitruunaruohon pois ja korvasin kaffirlimen kuoren tavallisen limen kuorella. Varmasti noiden kanssa saisi autenttisemman tahnan aikaiseksi, mutta aika hankalasti Suomesta löytää noita erikoisempia aineita.
tuoreen korianterin varsia
Tee ensin currytahna: pilko chilit, valkosipulit, salotit ja inkivääri pienemmiksi paloiksi, laita ne blenderin kulhoon. Lisää limen raastettu kuori, korianterin varret (säästä lehdet valmiin curryn päälle), katkaraputahna, korianterin siemenet ja suola. Sekoita tasaiseksi blenderillä.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko tofu ja paista tofupalojen pinnat pannulla ruskeiksi. Nosta tofu pois pannulta. Pilko munakoiso ja paprika ja ruskista ne. Nosta kasvikset pois. Laita pannulle öljyä ja pari isoa lusikallista currytahnaa. Paista hetki, kunnes tahna alkaa tuoksua voimakkaamin. Lisää sitten kookosmaito, tofu ja kasvikset, kuumenna. Lisää lopuksi thaibasilika ja tarkista maku. Koristele curry korianterilla ja tarjoa riisin kera.
Ei kommentteja