Yleinen

Taste of Helsinki 2015

Taste of Helsinki tulee taas!  Tänä viikonloppuna kannattaa suunnata nokka kohti Helsinkiä ja ainakin minun suosikkifestareitani! Kattauksessa on tänä vuonna tosi kiinnostavia ravintoloita, joita ainakin minä odotan innolla pääseväni testaamaan: Bertha, Bröd, Gastrobar Emo, Hoshito, Kaskis, Matti Jämsen Pop Up, Pastor, Ragu, Sinne ja Patrona.

Kasasin tähän muutaman oman ennakkosuosikkini ja muutaman tänään maistamani annoksen*. Sää näyttää myös suosivan, joten auringonpaisteessa on ihana maistella annoksia ja viinejä. Minä aion mennä huomenna uudestaan ajan kanssa maistelemaan annoksia vähän lisää.
 
Bröd houkuttelee kiinnostavan oloisilla pääruoillaan. Mitä sanoisit sipulilientä, vuohenjuustomoussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää sisältävästä annoksesta? Entä savustetusta härkätartarista, majoneesista ja ketunleivästä? Myös poltettu lohi, peruna, kermaviili ja mallasleipä houkuttelevat. Näitä aion maistella huomenna! 

Gastrobar Emo on vanha suosikkini, ja heidän annoksistaan houkuttelee créme ninon ja mustekalaa ja ribsit chipotlekastikkeella, mutta näitä en ehtinyt tänään maistella. 
Hoshito on myös uusi tuttavuus, mutta japanilainen ruoka houkuttelee! Oikeastaan voisin maistaa kaikkia annoksia: lohi sashimia, ginger ja gingeriä, kouji-härkää ja rei-sobaa sekä avokadotempuraa. Pitkä jono karkotti minut tänään pois, mutta huomenna käyn kyllä testaamassa näitä.

Kaskis oli yksi viime vuoden parhaista ravintolaelämyksistäni. Ehdinkin jo tänään maistaa kaikki heidän annoksensa läpi! Sokerisuolattu lohi, savulohimousse, saaristolaisleipä ja tilli-piimäkastike nostaa mieleen makumuiston viime kesältä (erityisesti leipä oli suosikkini!), mutta annos ei ihan yltänyt muiston tasalle, vaikka lohi itsessään herkullista olikin. Arvelin, ettei ylikypsä paahdettu possunkylki nyt vaan voi koskaan mennä pieleen, mutta en kyllä arvannut, että annos olisi noin herkullinen kuin se oli! Supermurea liha, jumalainen kastike ja upeasti annoksessa maistuva sipuli oli herkullisin possuruoka, jonka aikoihin olen syönyt! 

Koska en koskaan pysty kieltäytymään toast skagenista, Matti Jämsenin pop up -ravintolan versio pääsi myös lautaselleni. Mainio toast skagen sai hienon vivahteen piparjuuresta ja pikkelöidystä kurkusta. Lautasen reunalle oli niitattu myös resepti, joten tätä herkkua voi testata sitten myös kotona.

Pastor tarjoilee herkullisen kuuloista cevicheä ja pitkään kypsennettyä mustekalaa peruna-oliivikakun ja misomajoneesin kera, molempia on pakko maistaa!  

Tamperelaisessa Berthassa en ole käynyt, vaikka olenkin kuullut siitä paljon kehuja, joten kaikki (aika salaperäisesti nimetyt) annokset houkuttelevat: ruis, possu, sipuli; nauta, tilli, kukkakaali sekä possu, suklaa, nauta. Maistoin tänään ruis, possu, sipulin, mutta se ei kyllä täyttänyt odotuksia: itse tehty ilmakuivattu possu oli kyllä hyvää, mutta seurana ollut hiukan liian raaka sipuli ja kuiva ruispuuro eivät kyllä vakuuttaneet. Annoksesta tuntui puuttuvan maku kokonaan.  

Innostun selkeästi enemmän suolaisista kuin makeista ruoista, mutta Emon “tiramisu” ja Kaskiksen herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata houkuttelevat jälkiruokaosastolla. Kaskiksen jälkkärin ehdinkin jo maistaa, ja se oli juuri niin herkullinen kuin kuulostaa ja vielä vähän päälle! Täyteläinen valkosuklaa ja kirpeä herukanlehti olivat uskomattoman hyvä pari! Ja annos oli lisäksi kaunis kuin mikä!
Sinnessä olen käynyt sekä Helsingissä että Porvoossa (Porvoosta pidin paljon enemmän, mutta ehkä se selittyy kuumalla kesäpäivällä ja ihanalla hampurilaisella), mutta tällä kertaa menu ei ehkä innostanut niin paljon. Wallenberg pääsi kuitenkin ehkä voisi maistaa -listalleni. 

Lisäksi odotan pääseväni maistamaan ruokien kanssa ihania viinejä! Tänään join alkuun André Clouetin samppanjaa ja ruoan kanssa takuuvarmaa Kungfu Girliä. Eipä paljon paremmin voisi torstai-iltaa viettää, kuin samppanjalasi kädessä auringonpaisteessa. Huomenna testiin taitaa päästä ainakin Sukulan Barolo.

* Torstai-illan maistiaiset tarjosi Taste of Helsinki.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi