juomat/ kesä/ sesonkiruoat

Valkoinen sangria

Halusin juhannuksena tarjota vieraille jonkun kivan alkumalja-tyylisen juoman ja ison porukan takia päädyin raikkaaseen valkoiseen sangriaan, jota voi helposti tehdä ison setin kerralla. Punainen sangriakin maistuu hedelmäisyytensä takia kesälläkin, mutta suosin itse usein tätä raikkaampaa valkoista. Oma versioni sangriasta sisälsi tällä kertaa limen ja sitruunan mehua ja viipaleita, reilun määrän minttua, vähän sokeria, vichyä ja valkoviiniä. Miten niin raaka-aineslista muistuttaa paljon lempikesäjuomaani mojitoa? Jääpaloina käytin rasiallisen viinirypäleitä, jotka eivät sulaessaan tuo vettä sangriaan. Viiniä ostaessani Alkon myyjä tuli kyselemään mitä etsin, joten ilmoitin tekeväni sangriaa ja kaipaavani mahdollisimman edullista ja hapokasta valkoviiniä. Totesimme yhteisesti myyjän kanssa, ettei sangriaan kannata upottaa liian hyvää viiniä ja että hapokkuutta löytyisi parhaiten sauvignon blancista. Ostoskoriin päätyi siis pari pulloa edullista chileläistä (mikä tahansa muukin hapokas valkoviini sopii). 

Pidin kovasti juoman raikkaudesta – kirpeät sitrukset, raikas minttu ja kylmä juoma toimivat kauniisti yhdessä ja juoma oli juuri sopivan kevyen makuista. Tässä mainio booli-idea myös kesän muihin juhliin! Juhannusbooli tehtiin tietenkin autenttiseen mökkityyliin isoon kattilaan, mutta juhliin valitsisin ehkä ennemmin jonkun kauniin lasimaljan.
Valkoinen sangria
 2 pulloa hapokasta valkoviiniä
3 l vichyä
4 limeä
3 sitruunaa
iso nippu vahvaa minttua
sokeria
1 rs jäädytettyjä viinirypäleitä
Kaada isoon kulhoon kylmät valkoviini ja vichy. Purista joukkoon puolet limeistä ja sitruunoista ja viipaloi loput koristeiksi. Nypi mintun lehdet irti ja heitä sekaan. Sekoita, lisää tarvittaessa hiukan sokeria ja maista, lisää tarvittaessa muita aineita. Kippaa perään vielä rasiallinen jäädytettyjä viinirypäleitä ja nauti.

You Might Also Like

4 Kommentit

 • Reply
  Anonyymi
  1.7.2015 at 13:06

  Kuulostaa hyvältä!

 • Reply
  Sini
  2.7.2015 at 06:30

  Hyvää se oli! 🙂

 • Reply
  TiinaG
  15.7.2015 at 17:32

  Ihan huippu hyvänkuuloinen sekoitus! Ja nätti tarjottava kaiken lisäksi kesäkekkereillä.

 • Reply
  Sini
  29.7.2015 at 12:17

  Olikin superhyvää! Tämä toimisi kyllä hienommissakin juhlissa, kun vain vaihtaa tarjoiluastian vähän kauniimpaan 😉 vaikkapa nättiin lasikannuun!

 • Kommentoi