grilliruoat/ juomat/ kesä/ sesonkiruoat

Grillattu kana hunaja-soijamarinadilla ja bataattilohkot korianteriöljyllä

Juhannuksen grillifiesta jatkui kanalla ja bataatilla. Olen sitä mieltä, että vähemmän on grillauksessa enemmän, joten maustamattomat kanafileet marinoitiin simppelillä itse tehdyllä soosilla, bataatit siveltiin oliiviöljyllä ja kylkeen tehtiin mausteöljy korianterista ja suolasta. Kotona toivottiin, että testaisin kanan valmistusta grillissä niin, että se ensin keitettäisiin ja sitten grillattaisiin vain nopeasti pintaan väri. Metodi toimikin aika hyvin paksujen kanafileiden kanssa ja auttoi kanan pitämisessä mehevänä. Jos paksuja fileitä kypsentää grillissä sellaisenaan, ne kuivuvat herkästi, joten suosittelen ehdottomasti testaamaan keitä&grillaa-menetelmää paksujen fileiden kanssa.
Kanojen marinadin tein tällä kertaa soveltamalla tätä Jamie Oliverin ohjetta. Marinadiin tuli kesäsipulia, hunajaa, soijakastiketta, chiliä, inkivääriä ja timjamia. Makean hunajan, suolaisen soijakastikkeen ja mausteisten chilin ja inkiväärin yhdistelmä oli aika herkullinen. Tein niin, että keitin kanat ensin ja jätin ne sitten marinoitumaan tunniksi – marinointiaikaa voisi huoletta pidentää vaikka yön yli, niin maku maksimoituu. Sitten vain kuumalla grillillä pintaan kaunis väri. 


Myös bataatit keitin etukäteen, mutta niitä ei kannata keittää ihan kypsiksi, jotta ehtivät saada väriäkin pintaan grillissä ilman, että ovat ihan muhjua. Korianterista tehty mausteöljy on tosi simppeli, mutta tuo bataattien kylkeen uskomattoman herkullisen maun! Tätä aion käyttää tänä kesänä muidenkin grillattavien parina. Sekä kanan että bataattien grillaaminen vieraille on helppoa, kun valmistelut on tehty ja kana valmistuu minuuteissa grillissä ilman muuta vaivaa. Ohjeen määrät on muokattu neljälle hengelle sopiviksi. 
Syöjiä oli paljon ja tarjosimme porukalle ruoan kanssa punaviininä grilliruoan pariksi mainiosti sopivaa Casillero del Diabloa hanapakkauksesta. Hanapakkaus toimii juuri tälläisessä käytössä tosi hyvin: näppärän kokoinen laatikko kun sisältää neljä pullollista viiniä ja vähentää näin roudattavaa painoa huomattavasti. Viini sopii Alkon kuvauksen perusteella kanan ja porsaan kaveriksi ja noutopöytään, joten varsinainen kesän grilliruokien monitoimijuoma on siis kyseessä. Keskitäyteläistä viiniä hujahtaa helposti parikin lasillista hyvän ruoan ja seuran parissa. 

Viini on saatu maahantuojalta. Tämän postauksen kommentointi on alkoholilainsäädännön takia estetty. 

Grillattu kana hunaja-soijamarinadilla ja bataattilohkot korianteriöljyllä 

4 kanafilettä 
2 kesäsipulia varsineen
5 rkl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
1 hienonnettu chili
pieni pala inkivääriä raastettuna
pieni nippu timjamia

2 isoa bataattia
oliiviöljyä
suolaa
nippu tuoretta korianteria

Keitä kanafileet suolalla maustetussa vedessä, noin 10 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä. Sekoita marinadin ainekset ja kaada kanojen päälle kun ne ovat vielä kuumia. Anna kanojen jäähtyä marinadissa ja anna marinoitua yön yli jääkaapissa. 
Kuori bataatit ja pilko ne viipaleiksi. Keitä bataatit melkein kypsäksi suolalla maustetulla vedellä. Tee korianteriöljy valmiiksi: sekoita hienonnettu korianteri oliiviöljyyn ja mausta suolalla. 

Sivele bataattien pintaan hiukan oliiviöljyä ja mausta suolalla. Grillaa kanoihin ja bataatteihin kaunis pinta kuumassa grillissä. Tarjoa korianteriöljyn ja punaviinin kanssa.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi