lisukkeet/ sesonkiruoat/ syksy/ uuniruoat

Uunissa paahdetut tomaatit

Parvekkeen tomaattisato on kypsynyt pikku hiljaa alkusyksyn myötä ja edellisen erän tomaatit heitin uuniin paahtumaan. Paahtaminen tiivistää tomaattien makua ja saa ne maistumaan makeammilta, joten se sopii erityisen hyvin tomaattien maun parantamiseen talvikaudella, kun tomaatit eivät maistu juuri miltään.

Näitä kannattaa tehdä runsaasti kerrallaan, koska isompi määrä paahtuu samalla vaivalla ja näitä voi käyttää moneen eri tarkoitukseen. Käytä salaateissa, tee bruchettoja, lisää pastan joukkoon tai napsi sellaisenaan. Nämä ovat tosi koukuttavia!

Uunissa paahdetut tomaatit
 1 kg kirsikkatomaatteja
 tuoretta timjamia
suolaa
oliiviöljyä
Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne uunivuokaan. Revi päälle timjamia. Ripottele pinnalle suolaa ja lorauta hiukan oliiviöljyä. 
Paahda tomaatteja 175 asteisessa uunissa tunnin verran tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä pintaansa ja kuivahtaneet. Purkita tomaatit ja niistä irronnut liemi, lisää päälle tarvittaessa loraus oliiviöljyä. Säilytä jääkaapissa. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi