salaatit/ sesonkiruoat/ talvi

Veriappelsiinisalaatti

Veriappelsiinisalaatti

Veriappelsiinikausi jatkuu vielä hetken ja vielä ehtii siis herkutella veriappelsiineilla! Tämä talvinen veriappelsiinisalaatti on ihanan raikas ja lisäksi vielä kauniin värinen. Sunnuntain rauhallinen tunnelma ja harmaan iltapäivän pehmeä valo antoivat salaatille oman mausteensa. Veriappelsiinia löytyy salaatista sekä viipaleina että mehuna salaatinkastikkeesta. Veriappelsiinin mehu sopii simppeliin vinegrette-salaatinkastikkeeseen hienosti sen kirpeyden takia. Veriappelsiinivinegrette on hieno yhdistelmä makeaa ja kirpeää. Harvinaisen yksinkertainen muunnos perinteisestä sitrusta, oliiviöljyä ja suolaa sisältävästä salaatinkastikeesta. Ja silti niin upean erilainen maku!

Veriappelsiinisalaatti

Veriappelsiinien lisäksi salaatissa on marinoitua fenkolia ja punasipulia, uunissa paahdettua porkkanaa ja keltajuurta, pecorinoa ja pinaattia. Fenkoli ja punasipuli on siivutettu ohuiksi viipaleiksi ja marinoitu nopeasti etikassa ja sokerissa. Marinoitu fenkoli ja punasipuli antavat salaatille kivan kirpakan maun. Porkkanat ja keltajuuret taas on kieritelty oliiviöljyssä ja paahdettu uunissa. Uunissa paahtaminen antaa juureksille makean, tiivistyneen maun ja rapean, paahtuneen pinnan. Pidän talvisalaateissa erityisesti paahdetuista juureksista. Porkkanat olivat hauska värisekoitus – nuo mustat ovat siis tosiaan tumman liiloja porkkanoita, eivätkä palaneita tavallisia. Salaatin kruunaa vielä pinnalle viipaloitu suolainen ja kermainen pecorino-juusto.

Kirpeänmakeiden veriappelsiinien, makeiden paahdettujen juuresten ja kirpeiden fenkolin ja punasipulin maut kietoutuvat salaatinkastikkeen avulla hienosti yhteen. Pecorino-juuston suolaisuus korostaa vielä makeita ja kirpeitä makuja kauniisti.

Veriappelsiinisalaatti

Veriappelsiinisalaatti

Tulosta resepti
Määrä: 2 Valmistusaika: 1,5h

Raaka-aineet

 • 4 porkkanaa
 • 3 keltajuurta
 • 1 pieni fenkoli
 • 1 pieni punasipuli
 • 2 rkl valkoviinietikkaa
 • 2 tl sokeria
 • 3 veriappelsiinia
 • 0,5 dl oliiviöljyä
 • suolaa
 • pinaattia
 • pecorinoa

Valmistaminen

1

Kuori ja pilko porkkanat ja keltajuuret. Sekoita juuresten joukkoon hiukan oliiviöljyä ja paahda uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes juurekset ovat kypsiä ja saaneet pintaansa kauniin värin.

2

Kuori ja viipaloi fenkoli ja punasipuli ohuelti. Sekoita valkoviinietikka ja sokeri, lisää fenkoli- ja punasipuliviipaleet etikan joukkoon ja anna maustua.

3

Kuori ja viipaloi kaksi veriappelsiineista. Halkaise kolmas veriappelsiini ja purista puolikkaan mehu. Sekoita mehun joukkoon oliiviöljy ja mausta kastike suolalla.

4

Pese pinaatti.

5

Sekoita juurekset, fenkolit, punasipulit, veriappelsiinit ja pinaatit keskenään. Kaada päälle kastike ja raasta päälle pecorinoa.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi