alkupalat ja pikkusuolaiset/ leivät ja leivonnaiset

Tomaatti-vuohenjuustopiiras

Tämä syksy tuntuu vilisevän silmissä niin nopeasti, ettei ehdi oikein tajutakaan. Olen tehnyt tätä simppeliä tomaatti-vuohenjuustopiirasta jo muutaman kerran tänä syksynä, mutta kuviin asti se ei ole ehtinyt, kun on niin hyvää. Ohje on alunperin täältä. Vuohenjuuston ja tomaatin yhdistelmä toimii erinomaisesti. Syvyyttä piiras saa pohjalle levitettävästä miedosta sinapista ja päälle valutettavasta hunajasta. Sinapin ja hunajan yhdistäminen tähän piiraaseen ei olisi kyllä tullut mieleenkään, mutta yllättävä yhdistelmä toimii. Lisäksi piiras saa makua timjamista. Minä olen tehnyt tämän valmiiseen voitaikinaan (mitä sanoinkaan siitä syksyn nopeasta etenemisestä?), mutta voit mainiosti tehdä pohjataikinan myös itse. Piiras valmistuu vikkelään ja maku on erinomainen.

Tomaatti-vuohenjuustopiiras

0,5 pkt voitaikinaa
dijon-sinappia
1 rs kirsikkatomaatteja tai muita hyviä tomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia
150 g vuohenjuustoa 
1,5 rkl hunajaa
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kaulitse sulatettu voitaikina piirakkavuokaan sopivaksi ja painele se vuoan pohjalle. Levitä taikinan päälle ohut kerros sinappia. Viipaloi tomaatit ja asettele ne piiraan päälle ohueksi kerrokseksi. Lorauta päälle oliiviöljyä. Ripottele päälle tuore timjami ja mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi vuohenjuusto ja asettele viipaleet piiraan päälle. Lisä vielä timjamia ja valuta päälle hunaja. Paista noin 30 minuuttia uunissa, kunnes pohja on kypsä ja juusto hiukan tummunut.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi