alkupalat ja pikkusuolaiset/ leivät ja leivonnaiset/ sesonkiruoat/ syksy

Punajuuri-vuohenjuustopiiras

Punajuuria toivotaan kotona ruokalistalle tasaisin väliajoin, mutta olen ollut aika huono keksimään niistä varsinaisia ruokalajeja, vaikka niitä silloin tällöin lisukkeena syömmekin – jotenkin niistä tuntuu olevan vaikea keksiä uusia reseptejä. Tällä kertaa tein punajuurista piirasta! Inspiraation tähän piiraaseen sain lounaalla. Täytyy kyllä myöntää, että itse tehdystä versiosta tuli aika paljon parempaa… 

 

Kypsensin puna- ja keltajuuriviipaleet keittämällä etukäteen. Piiras koostui voitaikinasta, täytteestä, juureksista ja tietysti juuresten klassisesta parista vuohenjuustosta. Pinnalle lorautin vielä vähän hunajaa ja tuoretta timjamia. Täytteessä oli tällä kertaa kermaa, ranskankermaa ja munia. Lisäksi murensin täytteen joukkoon osan vuohenjuustosta. Punajuurten miedompi pari keltajuuri antoi piiraalle hauskaa värivaihtelua. Voit toki käyttää tässä myös pelkkiä punajuuria. Punajuuret toimivat aina yhtä hyvin vuohenjuuston parina ja hunaja antoi vielä piiraalle viime silauksen. Tässä vähän erilainen piiras vaikka vieraille tarjottavaksi!
 

 

Punajuuri-vuohenjuustopiiras

Tulosta resepti

Raaka-aineet

  • 500 g puna- ja keltajuuria
  • 1 pkt voitaikinaa
  • 1 muna
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • 1 pkt vuohenjuustoa
  • hunajaa
  • timjamia

Valmistaminen

1

Kuori ja pilko puna- ja keltajuuret. Viipaloi juurekset ohuiksi viipaleiksi ja keitä kypsiksi, tässä kestää noin 30 minuuttia.

2

Painele voitaikina uunivuokaan. Sekoita muna, ranskankerma ja kuohukerma keskenään, mausta seos suolalla. Murenna täytteen joukkoon puolet vuohenjuustosta. Kaada täyte voitaikinan päälle. Asettele kypsät juuresviipaleet täytteen päälle. Viipaloi loppu vuohenjuusto ja asettele viipaleet juuresten päälle. Viimeistele piiras vielä hunajalla ja tuoreella timjamilla.

3

Paista piirasta 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte ja taikina ovat kypsyneet. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi