alkupalat ja pikkusuolaiset/ leivät ja leivonnaiset

Crostinit vuohenjuustolla ja paahdetuilla viinirypäleillä

Pidän erittäin paljon erilaisista crostiniresepteistä, mutta niistä tuntuu usein tulevan aika samanlaisia keskenään. Tällä kertaa vuorossa on hiukan erilainen, uskomattoman makuinen yhdistelmä. Olen maistanut tällaisia crostineja ensimmäisen kerran jossain juhlissa, joissa ihmettelin, miten viinirypäleet voivatkin maistua näin erikoisilta ja erikoisen hyviltä. Lisäksi nämä crostinit valmistuvat erittäin helposti! Viinirypäleet paahdetaan uunissa balsamicon ja oliiviöljyn kanssa pehmeiksi. Kun viinirypäleet on paahdettu, uuniin laitetaa vuorostaan leivät ja niiden päällä olevat vuohenjuustoviipaleet paahtumaan hetkeksi, niin että leipä rapeutuu ja juusto vähän sulaa. Lopuksi lusikoidaan päälle paahdetut viinirypäleet ja nostetaan tarjolle. 

Moni asia on paahdettuna parempaa, mutta viinirypäleitä en ole ennen keksinyt paahtaa. Viinirypäleiden paahtaminen pehmentää niiden rakenteen ja tuo niiden makeuden esiin. Kun tuota makeutta vielä korostetaan balsamicolla, mahtava pari vuohenjuustolle on valmis. Leipä toimii tässä tarjoilualustana. Ajattelin alun perin, että tämä on vähän liiankin simppeli idea, mutta kun leipäset katosivat juhlapöydästä yhdessä vilauksessa, päätin jakaa reseptin täälläkin. Koskaan ei ole liikaa helppoja, vähän yllättäviä reseptejä juhlia varten tarjolla. Lisäksi näitä raaka-aineita on tarjolla lähikaupassakin, joten yllätysvieraillekin saa helposti kipaistua tarvikkeet crostineja varten.

 

Crostinit vuohenjuustolla ja paahdetuilla viinirypäleillä

Tulosta resepti

Raaka-aineet

  • 1 rasia tummia siemenettömiä viinirypäleitä
  • balsamicoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • 1 pkt vuohenjuustoa
  • 1 patonki

Valmistaminen

1

Halkaise viinirypäleet ja laita kulhoon. Lisää reilu loraus balsamicoa, hiukan oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Levitä viinirypäleet uunipellille ja paahda uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes rypäleet ovat hiukan pehmenneet.

2

Viipaloi patonki ja vuohenjuusto, laita patonkiviipaleiden päälle vuohenjuustoviipale ja asettele uunipellille. Ota rypäleet jäähtymään ja paahda leipiä noin 10 minuuttia, kunnes juusto hiukan sulaa. Ota leivät uunista ja lusikoi päälle viinirypäleitä. Asettele tarjolle isolle lautaselle.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi