juomat/ ravintolat

Ravintola Gaijinin viinit

Piipahdin eilen Gaijinissa ravintolan omien viinien lanseeraustilaisuudessa. Tilaisuus oli pidetty mukavan rentona ja pääsin maistamaan sekä valko- että punaviiniä, sellaisenaan ja ruoan kanssa. Viineistä olivat kertoilemassa ravintolan omistaja Matti Wikberg, pääsommelier Jouni Olkkonen ja viinien tekijä Markus Schneider.

Molemmat viinit tulevat Saksasta Schneiderin tilalta ja niiden valinnassa on mietitty monipuolisuutta Gaijinin ruokien parina.  Valkoviini on puhdas riesling, kukkainen ja hiukan mausteinen, yllättäen kuitenkin aika vähähappoinen tapaus. Oikein raikas viini joko sellaisenaan terassilla (jollei ukkoskuuro yllätä, kuten eilen) tai mausteisen kala- tai äyriäisruoan parina. Punaviini on sekoitus merlot’a, cabernet sauvignonia ja syrah’ia. Viini on pehmeä ja hedelmäinen, ei kovinkaan voimakas ja sopii erinomaisesti monenlaisten ruokien pariksi juuri pehmeytensä ansiosta. 

Ruokien kanssa maistettuna valkoviini sopi luonnollisesti paremmin äyriäis- ja kalaruokien pariksi (jotka muutenkin ovat usein omia suosikkejani), mutta myös punaviinin hedelmäisyys toimi kivasti ruokien pienen tulisuuden parina. Omaksi suosikkikombokseni nousi tuo punaiselta shiso-lehdeltä tarjottu lohitartar, joka sopi valkoviinin pariksi erinomaisesti. Myös aina yhtä ihana vihersimpukka oli niin hyvää, että piti käydä santsaamassa.

Viinejä on saatavilla myös magnum-pulloissa, sellainen olisi hauska tilata terassilla porukalla – tulisi heti paljon juhlallisempi fiilis suureellisesta pullosta. Gaijinissa on aina välitön, rento tunnelma ja sydämellinen palvelu, joten tälläkin kertaa viihdyin mainiosti. Keskusteluissa pohdimme muun muassa BW Restaurantsin menestyksen salaisuutta, kaupunkiin jatkuvasti ilmestyvien uusien ravintoloiden loppumatonta virtaa ja magnum-viinipullojen hienoutta. Mukaan sain vielä pullollisen tuota herkullista rieslingiä kotiin, joten pitänee kokata sen pariksi jotain aasialaisia makuja. Käykää ihmeessä testaamassa viinejä!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi