jälkiruoat/ leivät ja leivonnaiset/ sesonkiruoat/ talvi

Veriappelsiini crêpes suzette

Veriappelsiinikausi vetelee viimeisiään, joten olen ottanut kaiken irti loppuvasta sesongista. Tämä ihana klassikkojälkiruoka muuntui sesonkiin sopivaksi vaihtamalla siihen tavallisesti käytetty appelsiinimehu veriappelsiinimehuun. Crêpes suzette tarkoittaa siis ohukaisia, joille tehdään kastike karamellisoidusta sokerista, voista, appelsiinin mehusta ja kuoresta sekä mahdollisesti appelsiinilikööristä. Minä jätin tällä kertaa liköörin väliin ja tein kastikeen ilman sitä ja korvasin tosiaan appelsiinimehun veriappelsiinimehulla. Koska veriappelsiinit ovat tavallisia appelsiineja hiukan kirpeämpiä, lisäsin taikinaan hiukan tavallista enemmän sokeria. Karamellisoitu makea sokerikastike ja veriappelsiinin kirpakka mehu toimivat mainiosti yhdessä. Veriappelsiinikastike antaa hauskan vastapainon makeille ohukaisille. Ohukaistaikinaa on hiukan vaikeaa tehdä pienenä, joten resepti on neljälle. Yli jäävistä ohukaisista voi valmistaa vaikka seuraavana päivänä toisen setin, koska ne lämpenevät helposti kastikkeen joukossa.

Veriappelsiini crêpes suzette

Tulosta resepti
Määrä: 4 Valmistusaika: 1 h

Raaka-aineet

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl punaista maitoa
  • 0,5 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 50 g voita
  • 50 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 veriappelsiinia
  • vaniljajäätelöä

Valmistaminen

1

Tee ensin ohukaistaikina: riko munat kulhoon ja lisää maito, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Sekoita. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään tunti.

2

Paista ohukaiset voissa keskilämmöllä ja nosta ne sivuun lautaselle.

3

Raasta yhden appelsiinin kuori ja purista sen mehu. Fileoi kaksi muuta appelsiinia kalvottomiksi lohkoiksi.

4

Sulata sokeri paistinpannussa. Lisää voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Anna karamellisoitua. Lisää voi-sokeriseokseen appelsiinin kuori ja mehu. Kiehauta ja alenna lämpöä.

5

Taittele ohukaiset neljään osaan ja lisää ne pannulle. Nostele kastiketta ohukaisten päälle, jotta kastike maustaa ne tasaisesti.

6

Tarjoile ohukaiset vaniljajäätelön ja appelsiinilohkojen kera.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi