alkupalat ja pikkusuolaiset/ leivät ja leivonnaiset/ sesonkiruoat/ syksy

Sienipannukakku

Sienipannukakku

Nyt olen ehtinyt sienimetsälle jo muutamaan otteseen ja saalistakin on ehtinyt kertyä aika hyvin: mustatorvisieniä, tatteja, kantarelleja, rouskuja, vähän jopa suppilovahveroitakin jo! Pidemmittä puheitta siis sienisyksyn toinen resepti: sienipannukakku. Teen sienipannukakkua joka syksy ja olenpa kerran postannut reseptinkin tänne blogiin. Jos et ole vielä koskaan testannut suolaista pannukakkua, nyt on sen aika! Sienipannukakku toimii hyvin vaihtoehtona ainaiselle sienipiiraalle, jos haluaa vähän vaihtelua sieniresepteihinsä. Ainakin minusta välillä tuntuu, että sienistä tulee kokattua pelkästään piirasta tai pastaa ja aina juuri samalla tavalla. Tämä pannukakku on tuo noihin vähän vaihtelua – ja on ihanaa!

Yleensä sienipannukakku ei ole kovin kuvauksellinen tai kaunis, mutta tällä kertaa keksin niksin siihenkin ja paistoin pannukakun uunissa paistinpannussa! Annoksesta tulee näin juuri sopivan pieni ja pannukakku pääsee kohoilemaan reunoja myöten ihastuttavasti. Halutessaan pannukakkuja voi paistaa jokaiselle syöjälle pienissä paistinpannuissa omansakin, jos vain omistaa tarpeeksi monta pienempää paistinpannua. Paistinpannu kuumennetaan uunissa ja pannulla kuumennetaan nokare voita, jonka jälkeen perään kaadetaan pannukakkutaikina. Pannukakku ei tarttunut ainakaan minun paistinpannuuni yhtään. Pannukakkutaikinan tekeminen on nopeaa eikä sitä tarvitse vatkata tai vaivata – leivontaa minun makuuni siis.

Sienipannukakku

Pannukakun päälle kootaan sienitäyte, jonka osat voi sekoittaa valmiiksi keskenään (minä en sitä valokuvauksellisista syistä tehnyt). Paistoin täytteeseen voissa suppilovahveroita ja mustatorvisieniä, mutta tähän voi käyttää oman makunsa ja saatavuuden mukaan mitä sieniä vain. Suppilovahveroiden pähkinäinen maku ja mustatorvisienien tryffelimäinen maku sopivat mainiosti yhteen ja sienten maut täydensivät toisiaan hienosti. Mustatorvisienet ovat mielestäni usein pelkällään hiuka liian voimakkaan makuisia, joten tälläinen sekoitus toimi tässä oikein passelisti. Täytteeseen tuli sienten lisäksi ranskankermaa, kesäsipulia ja raastettua pecorinoa. Jos täytteeseen haluaa ekstramakua, voi sen joukkoon sekoittaa vielä vaikkapa jotain yrttiä, kuten timjamia.

Sienitäytteen lisäksi suolaista pannukakkua voi tehdä muillakin täytteillä, mitä vain keksii. Esimerkiksi lohitäyte voisi toimia tässä oikein hienosti. Mutta suosittelen kokeilemaan tällä sienitäytteellä, tämä on erityisen herkullista! Lisäksi pannukakku valmistuu melko vikkelästi, joten tätä voi taikoa nopeasti myös arkena!

Sienipannukakku

Sienipannukakku

Tulosta resepti
Määrä: 2 Valmistusaika: 30 min

Raaka-aineet

 • 3 kananmunaa
 • 1,5 dl täysmaitoa
 • 1 dl jauhoja
 • 2 rkl perunajauhoja
 • suolaa
 • voita
 • 1 l tuoreita sieniä, esim. suppilovahveroita ja mustatorvisieniä
 • 1 prk ranskankermaa
 • 2 kesäsipulin vartta
 • pala pecorinojuustoa
 • suolaa
 • pippuria

Valmistaminen

1

Kuumenna uuni 220 asteeseen ja laita myös uuninkestävä paistinpannu kuumenemaan.

2

Valmista pannukakkutaikina sekoittamalla kananmunat ja maito keskenään. Sekoita jauhojen joukkoon perunajauhot ja suola. Sekoita jauhoseos muna-maitoseokseen.

3

Sulata nokare voita paistinpannulla ja kaada pannukakkutaikina perään. Laita pannukakku uuniin, se kypsyy 15-20 minuuttia.

4

Puhdista ja pilko sienet. Paista sienet voissa paistinpannulla ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

5

Pilko kesäsipuli ja raasta pecorino. Sekoita sienet, ranskankerma ja pecorino täytteeksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

6

Ota pannukakku uunista, kun se on ruskistunut ja kohonnut sopivasti. Tarjoa pannukakku päälle lusikoitavan täytteen kera.

You Might Also Like

 • Viikonloppukokki
  16.9.2017 at 10:20

  Kyllä onkin kaunis pannukakku! Sienet ja kananmuna sopivat tosi hyvin yhteen. Sieniaikaan tulee tehtyä myös sienifrittataa tai munakasrullaa. Pannukakku on vielä kokeilematta. Tämä postaus suorastaan houkuttulee ryhtymään toimeen.

  • Sini
   30.9.2017 at 12:17

   Voi kiitos! Sienifrittata kuulostaa ihanalta, taidan testata itse itse sitä seuraavaksi.