suolaiset leivonnaiset/ Yleinen

Sienipannukakku

Tuhosin vielä viime vuoden kuivattua mahtisienisatoa ennen kuin pääsen jo esiin työntyneitä kantarelleja etsimään (viimeinen purkki kuivattuja sieniä jo menossa!). Olen tehnyt monen monta kertaa tätä epäkuvauksellista, mutta herkullista suolaista sienipannukakkua. Yhdistelmä on aika toimiva ja helppo, ja yllättää maukkaudellaan varmasti vieraatkin. Olen syönyt usein jauhelihasta tehtyä vastavaa versiota, mutta jostain syystä kehittelen kaikesta aina sieniversioita… Nyt haaveilen sienipizzasta, ja sitä aionkin tehdä, kun saan tuoreita kantarelleja. 

Ideana tässä reseptissä on siis paistaa suolainen pannukakku (löysin vihdoin tosi toimivan pannukakkureseptin, nam!) ja tehdä sen lisukkeeksi sienisalaatti sienistä, kermaviilistä ja sipulista. Voit käyttää tähän mitä tahansa sieniä, mielestäni suppilovahverot ja tuoreet kantarellit toimivat kuitenkin parhaiten.

Sienipannukakku

3 kananmunaa
8 dl täysmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g voita

1 litra tuoreita sieniä (tai kourallinen kuivattuja)
1 sipuli
1 prk kermaviiliä

suolaa
pippuria
hieman ruohosipulia koristeeksi

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki. Sekoita joukkoon puolet maidosta. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot muna-maitoseokseen sekoittaen. Lisää loput maidot ja mausta suolalla. Anna jauhojen turvota nesteessä vähintään puoli tuntia.

Valmistele sillä välin sienisalaatti. Pilko sienet ja paista niitä pannulla, kunnes ne haihduttavat enimmän nesteen ja ruskistuvat hieman. Hienonna sipuli. Sekoita hieman jäähtyneet sienet ja hienonnettu sipuli kermaviiliin. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin tekeytymään, kunnes pannukakku on valmis. 

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Sekoita sula voi sitten taikinan joukkoon. Kaada taikina korkealaitaiseen, leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 225 asteessa 25-30 minuutta. Tarjoile sienisalaatin kera ja ripottele päälle vielä hieman hienonnettua ruohosipulia koristeeksi!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi