Yleinen

Kinuski

Kinuskia tehdessäni hämmästyn aina siitä, miten vähillä aineksilla sitä saa aikaiseksi – tarvitaan vain sokeria ja kuohukermaa. Monen mielestä kinuskin keittäminen kuulostaa hankalalta, mutta todellisuudessa se on helppoa – kunhan malttaa vain varata sen vahtimiseen hetken aikaa.

Valmista kinuskia voi säilyttää jääkaapissa 1-2 viikkoa suljetussa astiassa. Mielestäni kinuski on parasta vielä vähän lämpimänä, joten mikäli et tarjoile sitä heti, voit lämmittää sitä hieman ennen tarjoilua (muista sekoittaa kinuski lämmityksen jälkeen tasaiseksi).

Kuvissa näkyy, miltä kattilassa kiehuva kinuski näyttää – aluksi se on ohutta ja vaahtoaa hieman, valmiina kinuski saostuu ja muuttuu paksuksi. Mikäli haluaa tehdä vielä paksumpaa kinuskia, se onnistuu keittämällä kinuskia lisää. Älä kuitenkaan polta kinuskia tai tee siitä liian paksua, sillä liian paksu kinuski on hankalasti käsiteltävää. Alla olevassa reseptissä annettu 15 minuutin kiehumisaika on vain ohjeellinen ja riippuu käytettävästä kattilasta ja liedestä, joten tarkkaile kinuskia keittäessäsi sitä! Ole varovainen keittäessäsi kinuskia, sillä se on polttavan kuumaa!

Kinuskia voi tarjoilla vaniljajäätelön tai kirpeiden marjojen, kuten puolukan tai karpalon, kanssa. Sitä voi käyttää myös kakkujen kuorruttamiseen sekä erilaisiin piirakoihin.

Kinuski

2 dl kuohukermaa
1 dl ruokokidesokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna ne kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se sakenee ja tummuu. Nauti valmis kinuski esimerkiksi kirpeiden marjojen tai jäätelön kanssa.  

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi