alkupalat ja pikkusuolaiset/ Yleinen

BLT-leivät

En ikinä voisi ryhtyä välttelemään hiilihydraatteja, sillä rakastan leipää. Tässä ohje ihaniin, klassisiin BLT-leipiin. BLT tulee sanoista bacon, lettuce ja tomato eli pekoni, salaatti ja tomaatti. BLT-leivät sisältävät yleensä näiden lisäksi myös jonkinmoisen majoneesipohjaisen kastikkeen. Parasta leivistä saa, kun niihin valitsee hyvää vaaleaa leipää ja kunnollista, mahdollisimman paksua ja laadukasta pekonia. Pekoni paistetaan pannulla rapeaksi ja leivät paahdetaan kevyesti pekonirasvassa.

Vaikka perinteisiin BLT-leipiin käytetään yleensä pelkkää majoneesia, omassa versiossani lisäsin majoneesiin hieman valkosipulia. Sopii muuten erinomaisen hyvin näihin leipiin! Majoneesin voit tehdä itse tämän ohjeen mukaan tai ostaa kaupasta valmiina. Itse tehty on parasta, mutta jos ostat majoneesin kaupasta, älä osta kevytversiota.

Reseptin määrät ovat hyvin epämääräiset, koska tässä ei oikeastaan voi mennä pieleen määrien kanssa. Jos pidät pekonista, voit laittaa sitä monta viipaletta; jos pidät kosteammasta leivästä, laita enemmän majoneesia. Tuunaa siis määrät oman makusi mukaan! Ainoastaan valkosipulia en suosittele laittamaan kovin isoa määrää, ettei se jyrää muita makuja alleen

BLT-leivät

4 paksua viipaletta hyvää vaaleaa leipää 
1 pkt laadukasta pekonia
2 kypsää tomaattia
kourallinen rapeita salaatinlehtiä
majoneesia 
puolikas valkosipulin kynsi

Pese tomaatit ja salaatti huolellisesti. Leikkaa tomaatit paksuiksi viipaleiksi. Valmistele majoneesi: sekoita majoneesiin hienonnettu valkosipulin kynnen puolikas. 

Paista pekonit paistinpannulla rapeiksi ja nosta ne sitten talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy siihen. Paahda sitten leipäviipaleet kevyesti pekonirasvassa pannulla. 

Kokoa sitten leivät. Sivele paahdetun leipäviipaleen päälle ensin valkosipulista majoneesia. Laita päälle sitten muutama salaatinlehti, pari pekonisiivua ja pari tomaattiviipaletta. Viimeistele kokonaisuus laittamalla leivän päälle toinen valkosipulisella majoneesilla sivelty leipäviipale. Halkaise halutessasi leipä kahtia. Syö leivät heti!

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Anonyymi
  5.5.2014 at 07:59

  Itse olen tykästynyt valtavasti pekonileipiin pienellä twistillä, eli aiolia, rucolaa, kevätsipulia, tomaattia ja tietysti pekonia. Leiväksi ihana maalaisleipä…niin hyvää 🙂

 • Reply
  Sini
  5.5.2014 at 08:55

  Pekoni taitaa tehdä kaikesta hyvää 😉

 • Kommentoi