Yleinen

Kanacurry

Tätä ihanaa malesialaista kanacurrya sain kerran ystäväni luona ja pyysin heti reseptiä. Ohje on alun perin Gordon Ramsayn. Pidän kovasti aasialaisesta ruoasta, mutta usein sen kanssa tuntuu olevan hankaluuksia makujen tasapainon löytymisessä. Tämä curry saa upean ja tasapainoisen makunsa itse tehdystä currytahnasta. Tahnassa on mukavasti potkua ja makua, mutta lisäisin kyllä vielä hieman chiliä – laitoin omaani 1 miedon ja 1 tulisen Rawit-chilin. Sopiva määrä olisi ollut ehkäpä 3 tai 4 pientä tulista Rawit-chiliä. Kookosmaito pehmentää mukavasti curryn makua ja taittaa tulisuutta, joten senkin takia kannattaa chiliä laittaa reilusti. Alkuperäiseen versioon lisäsin vielä yhden limen mehun ja pari paprikaa tuomaan väriä ja purutuntumaa ruokaan.

Currysta saa tehtyä kasvisversion vaihtamalla kanan tofuun. Tarjoa curry riisin ja naanleivän kanssa. Läheisestä etnisestä kaupasta saa herkullista naanleipää, ja ostankin usein sitä, sillä en ole vielä löytänyt hyvää reseptiä naanleivälle (vinkkejä otetaan vastaan!). Curryannoksen kruunaa keko tuoretta korianteria!

Kanacurry

3 valkosipulin kynttä
3 mietoa chiliä
1 sitruunaruoho
3 cm pala inkivääriä
1 pieni sipuli
2 tl kurkumaa
rypsiöljyä

1 sipuli
4 kanafilettä 
3 kaffirlimen lehteä
1 kanelitanko
2 tähtianista
3 dl kookosmaitoa
1 dl kanalientä
1 rkl ruokokidesokeria
2 rkl soijakastiketta
2 rkl kalakastiketta
300 g vihreitä papuja 
2 paprikaa
1 lime
korianteria

Valmista ensin currytahna. Hienonna valkosipulin kynnet, chilit, sitruunaruoho, inkivääri ja sipuli ja heitä ne sitten korkeaan astiaan. Lisää kurkuma ja rypsiöljyä. Soseuta sauvasekoittimella lisäten öljyä, kunnes koostumus on tahnamainen.

Pilko sipuli, pavut ja paprika. Kuutioi kanafileet pienehköiksi suupaloiksi. Kuumenna sitten paistinpannussa rypsiöljy ja kaada currytahna pannulle lämpenemään. Lisää pilkottu sipuli ja anna sen pehmentyä muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle sen jälkeen kanat ja sekoita ne kunnolla currytahnaan. Lisää sitten mausteet, kookosmaito ja kanaliemi. Anna seoksen porista miedolla lämmöllä puolesta tunnista tuntiin. Hienonna tällä välin korianteri valmiiksi. Kun kanat ovat kypsiä ja liemi keittynyt hieman kokoon, lisää vielä pavut, paprikat ja limemehu. Tarkista maku; lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta. Tarjoa riisin, naanleivän ja korianterikeon kera!

You Might Also Like

9 Kommentit

 • Reply
  Jonna
  22.7.2012 at 05:40

  Olen pitkään halunnut löytää hyvän reseptin currylle. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun.

  Löysin ensimmäistä kertaa blogiisi. Onpas sinulla kaunis blogi! Tulen varmasti uudestaankin. Olethan ilmoittanut blogisi Top100 ruokablogit -sivustolle?

 • Reply
  Sini
  22.7.2012 at 07:29

  Tätä currya voin kyllä lämpimästi suositella! 🙂

  Kiitos kovasti kehuista! En ole ilmoittanut blogia sivustolle, mutta taidanpa käydä sen tekemässä 🙂

 • Reply
  Anonyymi
  10.8.2014 at 17:42

  Uteliaisuuttani kysyn, mistä etnisestä kaupasta olet löytänyt naan-leipää ja ihan tuorettako? Koska mieheni on kotoisin Etelä-Aasiasta, meillä tehdään paljon ruokaa sieltä päin. Leipien tekeminen kuitenkin on niin aikaa vievää, että valitettavan harvoin jaksan siihen ryhtyä. Naania en ole ikinä itse tehnyt, vaan sen sijaan rotia ja parathaa.

 • Reply
  Sini
  10.8.2014 at 18:56

  Espoon Leppävaaran Star Orient Foodista – tuoretta on, mutta sitä taitaa olla vain tiettyinä päivinä tarjolla ja loppuu usein aika pikaisesti. En tiedä kuinka autenttista se on, mutta hyvää minusta ainakin. Putiikissa on hyvä valikoima kaikenlaisia etnisiä mausteita, tuoreita yrttejä ja pakastelihoja yms. Luulisi vastaavia löytyvän Hakaniemenkin etnisistä kaupoistakin, mutta kannattaa piipahtaa tuolla Leppävaarassa jos siellä päin liikkuu.

 • Reply
  Anonyymi
  12.8.2014 at 17:15

  Kiitos, hyvä tietää! Hakaniemen kaupat on tuttuja, mutta tuoretta naania ei ole niissä näkynyt.

 • Reply
  Anonyymi
  3.1.2015 at 18:25

  Hyvä resepti oli, kiitos. Tuli ihan Intiassa asuttu aika ja maut mieleen.
  Terveisin Kimmo 🙂

 • Reply
  Sini
  23.1.2015 at 11:30

  Minähän en ole koskaan edes Intiassa käynyt, joten kiva kuulla, että resepti oli autenttisen oloinen 🙂

 • Reply
  Eeva-Maria
  5.10.2015 at 14:08

  Tämä todella oli hyvä resepti, kiitos! Kunnon curry on ihanaa syksyruokaa 🙂

  Eeva-Maria

 • Reply
  Sini
  12.10.2015 at 12:44

  Kiva kuulla, että nämä vanhatkin reseptit löytävät vielä uusia kokkaajia 🙂

 • Kommentoi