pasta/ Yleinen

Pasta bolognese

Pasta bolognese on erinomaista vapaapäivien ruokaa, sillä siitä saa erinomaisen herkullista hauduttamalla kastiketta pitkään! Yksinkertaisimmillaan ruoka ei ole hinnalla pilattu ja ainekset löytyvät jokaisesta lähikaupasta, toki kastikkeeseen voi käyttää parempaakin lihaa ja pekonia mikäli haluaa. Pekoni tuo jauhelihan lisänä ruokaan sen kaipaamaa rasvaisuutta, jota täydentää tomaattien ihana tiivistynyt maku. Tomaattimurskassa ja -pyreessä suosin itse Muttia, sillä olen todennut sen olevan parhaan makuista. Purkin ainesosaluettelo on myös mukavan lyhyt – pyrin suosimaan vähemmän käsiteltyjä valmisteita. Mitä pidempään bolognesekastiketta hauduttaa, sen paremman makuista siitä saa. Kovin kuvauksellistahan kyseinen ruoka ei ole – mutta niin hyvää! 
 

  

Pasta bolognese

pastaa
400 g jauhelihaa
250 g pekonia 
4 tomaattia
1 purkillinen tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
muutama valkosipulinkynsi
1 sipuli
1 porkkana
1 rkl sokeria
tuoretta oreganoa tai basilikaa
suolaa ja pippuria
pala parmesaania

Pilko pekoni ja ruskista se jauhelihan kanssa oliiviöljyssä. Pilko valkosipulinkynnet, sipuli ja porkkana. Lisää pilkotut kasvikset pannulle ja anna niiden pehmentyä. Lisää seokseen pilkotut tomaatit, tomaattimurska ja tomaattipyre, tuore pilkottu yrtti sekä mausteet. Mikäli seos näyttää liian paksulta, voit lisätä siihen vettä. Peitä kastike kannella ja anna sen hautua tunnista neljään tuntiin. Mitä pidempään haudutat, sen parempi maku. 

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, valuta ja sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä. Sekoita kastike pastaan ja raasta pinnalle reilusti parmesaania. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi