Yleinen

Chorizo-mustekalahodarit

Keväällä Kaartin Hodarissa & Hummerissa syömäni chorizo-mustekalahodari jäi kummittelemaan mieleeni niin pitkäksi aikaa, että päätin tehdä niitä kotonakin. Hodarit valmistuivat vikkelästi, kun arkena käytin kaupan valmiita sämpylöitä. Jos ehdit ja jaksat, kannattaa hodaritkin leipoa itse, vaikkapa tällä ohjeella. Nämä ovat hiukan erilainen, mutta todella maukas versio perinteisestä hodareista!
Hodareiden välistä löytyi chorizoa, aiolia, pannulla rapeiksi paistettuja mustekaloja, paahdettua sipulia ja manchego-juustoa. Todella hyvä yhdistelmä tulista, täyteläistä, pehmeää, rapeaa… Pehmeän tulinen chorizo, valkosipulinen aioli, rapea sipuli ja rapeat mustekalat ja voimakkaan makuinen manchego täydentävät toisiaan harvinaisen hienosti ja ehkä jopa vähän odottamattomasti. Chorizoksi kannattaa valita joku nakkimainen, mutta kuitenkin tulinen versio. Pikkuruiset mustekalat löysin pakastealtaasta (tosin sellaisesta äyriäismixistä, josta nappailin sitten mustekalat talteen). Kannattaa ehdottomasti valita tähän juustoksi tuota manchegoa, joka on espanjalainen voimakkaan makuinen juusto, sillä se sopii mustekalojen ja pehmeän tulisen chorizon pariksi erinomaisen hyvin.
Hodarien seuraksi voi tehdä vaikkapa ranskalaisia, mutta me söimme pelkkiä hodareita ja kahdesta tulin ainakin minä aivan täyteen. 
Chorizo-mustekalahodarit
 4 kpl chorizonakkeja
200 g pieniä mustekaloja
4 kpl hodarisämpylöitä
paahdettua sipulia
manchegoa

1 kananmunan keltuainen
1/2 tl sinappia 
2 dl rypsiöljyä
suolaa
valkoviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi
Valmista ensin aioli. Laita kananmunan keltuainen kulhoon sinapin kanssa ja sekoita. Ala sitten vatkata seosta vimmatusti ja lisää rypsiöljy vähän kerrallaan. Jatka vatkaamista, kunnes seos muuttuu kuohkeaksi ja kiiltäväksi. Mausta majoneesi sitten suolalla ja valkoviinietikalla. Hienonna valkosipulin kynsi niin pieneksi kuin saat ja sekoita se majoneesin joukkoon. Laita aioli tekeytymään jääkaappiin muiden valmistelujen ajaksi. 
Paista pannulla chorizonakit ja mustekalat kuumiksi ja rapeiksi. Paahda samalla toisella pannulla  sämpylät lämpimiksi ja hiukan ruskeiksi. Halkaise sämpylät ja laita väliin chorizonakki, aiolia, mustekaloja, paahdettua sipulia ja viipaloitua manchegoa. Nauti hodarit heti kuumina! 

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Mama Gastro
    8.12.2014 at 20:44

    Nam! nälkä tuli lukiessa;)

  • Reply
    Sini
    9.12.2014 at 08:15

    Heh, hodareilla taitaa usein olla sellainen vaikutus 🙂

  • Kommentoi