pasta/ Yleinen

Pastapaistos mozzarellasta, tomaatista ja basilikasta

Tämä italialaistyyppinen pastapaistos pääsi yllättämään positiivisesti. Selaillessani netin ruokasivustoja silmiini osui joku pastapaistos, ja mieleeni tuli kokeilla sitä klassisella italialaisella yhdistelmällä: mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa. Jamie Oliverilta löytyi tietysti resepti tämän tyyppiseen pastapaistokseen, joka on italiassa kuulemma kovin yleinen. Paistos on vähän lasangen tyylinen, mutta kevyempi ja nopeampi tehdä. Mozzarella, tomaatti ja basilika maistuvat yllättävän voimakkaasti ja raikkaasti valmiissa paistoksessa. Tomaattikastike tekee paistoksesta mehevän ja juusto rapsakoituu ihanasti paistoksen pinnassa uunissa.

 
Tähän aikaan vuodesta tomaattikastike kannattaa tehdä tölkkitomaateista, kun tuoreet ovat vielä melko aneemisia, mutta kesän tullen suosittelen ehdottomasti tekemään sen tuoreista tomaateista, kohta niitä varmaankin alkaa jo saada! 

Pastapaistos mozzarellasta, tomaatista ja basilikasta

500g kuivapastaa, esim. penneä
5 tuoretta tomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä 
(1 mieto punainen chili)
ruukullinen tuoretta basilikaa 
suolaa
pippuria
sokeria
(punaviinietikkaa)
2 palloa mozzarellaa
kourallinen raastettua parmesaania

Pilko sipuli, valkosipuli ja chili, mikäli haluat sitä käyttää. Kuumenna paistinpannu ja hulauta siihen reilusti oliiviöljyä. Kuullota chiliä ja sipuleita miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes sipulit ovat vähän pehmenneet. Mikäli käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa ne: tee tomaattien pohjaan viillot, anna niiden olla hetken kiehuvassa vedessä, nouki ne ylös ja puristele kuoret irti. Pilko tomaatit reiluiksi paloiksi. Lisää tomaatit tai tomaattimurska vesilasillisen kanssa sipulien sekaan pannulle. Kiehauta kastike ja anna sen hautua 20 minuuttia. Revi sitten joukkoon basilika ja mausta kastike suolalla, pippurilla, ripauksella sokeria ja halutessasi myös hulauksella punaviinietikkaa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita sen joukkoon puolet tomaattikastikkeesta ja parmesaania. Kokoa paistos sitten vuokaan kuten lasagne, voit tehdä esimerkiksi kaksi kerrosta seuraavasti: laita vuoan pohjalle kerros pastaa, vähän tomaattikastiketta, parmesaania ja revi päälle vielä 1 mozzarellapallo. Toista ja lisää viimeiseksi reilusti juustoa. Paista paistosta 200 asteessa noin viisitoista minuuttia tai kunnes juusto on saanut hieman väriä.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi