jälkiruoat/ syksy/ Yleinen

Omenahyve

Vielä on kotimaisia omenoita puutarhat pullollaan – se tarkoittaa siis viimeisiä hetkiä tehdä omenahyvettä! Tämä herkku tunnetaan monella eri nimellä: omenahyve, omenapaistos, omenakaurapaistosItse nappasin omenat ystävän mökiltä omenapuusta, jonka omenia kukaan ei kuulemma käy keräämässä.

Laitan itse omenat tähän näppärän nopeaan herkkuun kuorineen ja melko isoina lohkoina, sillä pidän niiden antamasta purutuntumasta. Kotimaiset pienet omenat, happamatkin, toimivat tässä parhaiten. Toki herkku onnistuu ulkomaalaisistakin omenista, mutta ei siinä ole yhtään sama tunnelmaa. Hyvää makua hyve saa kanelista ja ruokosokerista sekä tietenkin voista. Myös erilaiset pähkinät sopisivat tähän enemmän kuin hyvin! Tarjoa vaikkapa vaniljajäätelön kanssa! 
 

Omenahyve

3-4 omenaa
kaurahiutaleita
ruokosokeria
kanelia
voita

Pese omenat, poista huonot kohdat ja pilko ne isohkoiksi lohkoiksi. Laita omenat pieneen uunivuokaan, sokeroi ne reilulla määrällä sokeria ja sirottele päälle hieman kanelia. Paloittele joukkoon muutama voikuutio. Kippaa päälle sitten keko kaurahiutaleita ja mausta myös tämä kerros sokerilla ja kanelilla. Lisää lopuksi joukkoon vielä muutama voikuutio. 

Paista hyvettä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes voi sulaa, omenat pehmenevät ja kaurahiutaleet saavat hieman väriä pintaansa. Herkuttele hyve vaniljajäätelön kanssa! 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi