ravintolat/ Yleinen

Patrona

Vihdoin pääsin testaamaan hehkutetun meksikolaisravintola Patronan Annankatu 20:ssä. Samojen omistajien Cafe De Nopal -nimiseen ravintolaan Lönnrotinkadulla olen yrittänyt päästä muutamaan otteeseen käymään, mutta aina on ovella ilmoitettu paikan olevan täysi. Ilmeisen menestyksen seurauksena omistajat päättivät avata uuden, isomman ravintolan. Patronassakin näyttää olevan vilinää ja kävijöitä, ja hyvä niin.

Ruoan sanotaan olevan aitoa meksikolaista ruokaa (en ole koskaan meksikossa käynyt, joten olen vähän jäävi arvioimaan ruoan aitoutta!), ja on se ainakin erilaista kuin aiemmat kokemukseni kyseisen maan ruoista ovat olleet. Kaikki ruoat olivat sopivan tulisia ja tulisuutta sai monessa ruoassa säädellä kastikkeen annostelulla. Alkuruokana suurin osa seurueestamme söi guacamolea ja nachoja. Alkuruoka-annokseksi annoskoko oli kohtuullisen iso, joten näitä alkuruokia voisi hyvin myös jakaa! Guacamole oli tuhtia ja siinä maistuivat ihanasti kypsä avokado ja chili. Nachot olivat rapeita, paikan päällä tehtyjä ja juuri sopivan suolaisia – aivan eri maailmasta kuin kaupasta saatavat valmisnachot, joita useampikin meksikolaiseksi itseään tituleeraava ravintola tarjoaa. Nachot tarjoiltiin kekseliäästi pienistä ruskeista paperipusseista. Toinen alkuruoka seurueessamme oli cheviche, jonka seurana tarjoiltiin supertulista kastiketta. Pääruokana seurueessamme syötiin enchiladoja, tortilloja ja keittoa. Oma annokseni, pienet tortillat maukkaan juustopannun ja hieman tulisen chorizon kanssa oli erilainen tortilla-annos kuin mihin olen tottunut, mutta aivan erinomaisen makuinen. Rasvainen juusto ja chorizo saivat raikkautta pico de gallosta, jossa oli tuoreita tomaatteja, valkosipulia, korianteria ja chiliä. Tämänkin annoksen tulisuutta säi säädellä vihreällä salsalla. Enchilada-annos oli melko pienen näköinen, mutta kuulemma täyttävä ja tulinen. Enchiladat suorastaan uivat tulisessa kastikkeessa, mutta annokseen sisältyi onneksi myös ranskankermaa tasapainottamaan tulisuutta. Meksikolainen tortillakeitto oli varsinainen spektaakkeli – pöytään tuotiin keittokulhot, joissa oli pohjalla ainakin avokadoa, chiliä, korianteria, ranskankermaa ja tortillasuikaleita isona kekona. Tämän jälkeen tarjoilija tuli kaataamaan höyryävän kuuman liemen keittokulhoihin, jolloin tortillat pehmenivät keiton sekaan. Kaikki ruoat oli laitettu kauniisti ja raikkaan näköisesti esille. Mauissa korostui harvinaislaatuisen hienosti tulisuus ja happamuus – kombo, jota Suomesta saa usein etsiä! Jälkiruokaa ei kukaan jaksanut enää isojen annosten jälkeen ottaa.

Otimme jaettavaksi pullollisen tarjoilijan suosittelemaa viiniä – amerikkalainen Viognier toimikin hienosti makujen kanssa yhteen! Palvelu oli erinomaista, tarjoilija oli heti paikalla kun tarvittiin. Tarjoilija kohteli meitä kuin olisimme käyneet ravintolassa kymmeniä kertoja aiemminkin, vaikka olimme ensi vierailulla. Paikan tarjoilijat näyttivät kaikki puhuvan vain englantia, samoin ruokalista oli vain englanniksi, mikä ei toki meitä haitannut. Itse ravintola oli sisustettu vaivoja säästämättä meksikolaiseen, värikkääseen tyyliin – esimerkiksi naistenhuoneessa lavuaarikin oli kuin meksikolainen taideteos. Olin tehnyt viiden hengen seurueellemme varauksen, joka pienen ihmettelyn jälkeen löytyi varauskirjasta nimellä Carmen – mikä ei siis tosiaan ole nimeni. Ihmettelimme tätä hieman, sillä tein varauksen Facebookin kautta omalla nimelläni (ravintolalla ei ole nettisivuja, mistä miinusta, varausjärjestelmä toimii puhelimitse tai tuota kautta). Ravintolan henkilökunta ei tätä kuitenkaan hämmästynyt, vaan ohjasi meidät nopeasti pöytään. Pöytävarauksen saaminen edellisiltana myös yllätti, sillä aiemmin paikassa on aina ollut ihan täyttä. Hintataso paikassa on OK tasoa, alkuruoat 5-10 €, pääruoat 15-25 € ja jälkiruoat noin 5 €.

Myös paikan drinkit ovat saaneet kovasti kehuja, joten niitä pitänee käydä vielä testaamassa. Patrona sopisikin hyvin baari-illan aloittelupaikaksi tarjotessaan hyvää ruokaa ja herkullisia drinkkejä. Rento tunnelma ja hyvä ruoka – eipä sitä paljon muuta voi kaivatakaan hyvältä ravintolaillalta!

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Jonna
    24.7.2012 at 06:38

    Meidänkin on jo hetki pitänyt mennä Patronaan. Kiva kuulla, että on maineensa veroinen.

  • Reply
    Sini
    24.7.2012 at 07:11

    Suosittelen Patronaa kyllä lämpimästi!

  • Kommentoi