juomat/ kesä/ lisukkeet/ sesonkiruoat

Kalatahna uusien perunoiden kera

Tämän kesän ehdoton herkku – uudet perunat – sai seurakseen ystävien ideasta kehittyneen kalatahnan. Tahna maistuu ihanan raikkaalle ja jättää tilaa myös uusien perunoiden hennolle maulle. Seuraan hieman voita, tuoretta tilliä ja sitruunaviipale sekä lasillinen raikasta valkoviiniä – nam!

Tämä on varsinaista kesän mökkiruokaa – helppo tehdä ja ainekset löytyy pienemmästäkin kyläkaupasta. Olen tehnyt kalatahnaa sekä graavatusta että lämminsavustetusta lohesta, mutta sitä voi toki tehdä mistä tahansa kalasta. 

Kalatahna ja uudet perunat

uusia perunoita 
suolaa
tilliä
voita

300 g graavattua tai lämminsavustettua lohta
150 g ranskankermaa tai smetanaa
2 pientä uutta sipulia varsineen
1 sitruuna
tilliä
suolaa
mustapippuria

Kiehauta kattilassa runsas määrä vettä, mausta suolalla ja heitä joukkoon pestyt uudet perunat. Keitä perunat kypsiksi.

Valmistele sillä välin kalatahna. Hienonna kala (älä tee siitä kuitenkaan ihan mössöä, vaan jätä purutuntumaa), sipuli ja tilli. Puolita sitruuna ja lohko muutama pala annoksia varten sivuun. Sekoita kala ja sipuli ranskankermaan tai smetanaan. Mausta sitruunan mehulla, tillillä, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Laita tahna hetkeksi kylmään vetäytymään.

Tarjoa kalatahna uusien perunoiden, tuoreen tillin, voin ja sitruunaviipaleen kera.

Kalatahnan ja uusien perunoiden seurana nautiskeltiin tällä kertaa Alkon uutuusviiniä, yhdysvaltalaista Rainstorm Pinot Grisiä. Kylmänä maku oli melko mitäänsanomaton ja ihmettelin tätä hieman tämän hintaluokan viinistä, mutta lämmetessään maku avautui onneksi enemmän. Hapokas ja hedelmäinen viini, jossa on yllättävän pitkä, omalaatuinen jälkimaku. Pullon etiketti on hauskan moderni ja niin on viinin tarinakin: viini saa kuulemma nimensä ja luonteensa Oregonin sateista.

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi