salaatit/ Yleinen

Couscous-halloumisalaatti

Tämä ruokaisa ja nopea arki-illan salaatti yhdistää lämpimän paistetun halloumin ja paahdetun paprikan couscousiin. Salaatti raikastuu mintusta ja rucolasta. Halloumin suolaisuus ja paahdetun paprikan makeus täydentävät mukavasti toisiaan ja erityisesti minttu tuo jännittävän maun kokonaisuuteen. 

Couscous-halloumisalaatti

2 dl couscousia
2 dl vettä
oliiviöljyä
suolaa

1 pkt halloumia
reilu kourallinen mintun lehtiä
reilu kourallinen rucolaa
puolikas kurkku
1 punainen paprika
oliiviöljyä

Laita ensin couscous tekeytymään: keitä vesi, mausta se suolalla ja kaada se kannelliseen kulhoon annostellun couscousin päälle. Laita kansi päälle ja anna couscousin kypsyä paketin osoittama aika.

Valmistele couscousin kypsyessä salaatin muut ainesosat. Paloittele halloumi, kurkku ja paprika. Pese mintun ja rucolan lehdet ja riivi ne pienemmiksi. Paista paprikanpaloja kuumalla pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä, kunnes ne mustuvat pinnastaan hieman. Ota paprikat pois pannulta ja paista halloumit pinnaltaan ruskeiksi.

Sekoita couscous haarukalla irtonaiseksi oliiviöljylorauksen kanssa ja lisää samalla tarvittaessa suolaa. Heitä couscousin sekaan minttu, rucola ja kurkku. Sekoita. Annostele couscous lautasille, lisää annosten päälle paahdettuja paprikoita ja paistettua halloumia. Viimeistele annoksen lorauksella oliiviöljyä ja muutamalla mintun lehdellä.

You Might Also Like

2 Kommentit

 • Reply
  Anonyymi
  16.3.2013 at 10:00

  Kuinka iso määrä tällä ohjeella tulee?

 • Reply
  Sini
  16.3.2013 at 10:03

  Tästä tulee melko isot annokset kahdelle, riippuen tietysti siitä, kuinka nälkäisiä syöjät ovat! 😉

 • Kommentoi