ravintolat/ Yleinen

Gran Delicato

Gran Delicato on yksi lempikahviloitani Helsingissä, sillä sieltä saa hyvää kahvia ja herkullisia ciabattoja. Alkuperäinen Kalevankadun kahvila on tunnelmaltaan rauhallisempi – sisään astuessa tuntuu siltä kuin olisi jossain päin Etelä-Eurooppaa. Tänä vuonna Kämp Galleriassa avattu paikka sen sijaan on keskeisemmällä sijannilla, mutta kauppakeskuksen aukio tietysti tekee kahvilasta rauhattomamman. Toisaalta istuessa on hauska seurata kauppakeskuksen vilinää. 

Kahvilan ehdottomana vetonaulana toimivat tilauksesta paikan päällä tuoreista aineksista tehtävät ciabatat ja paninit. Runsaita täytevaihtoehtoja on monia, itse syön usein tuon kuvassakin näkyvän ciabattaversion, joka sisältää mozzarellaa, tomaattia, basilikaa ja pestoa. Mozzarella on laadukasta, tomaatti ja basilika tuoreita ja pesto paikan päällä tehdyn makuista. Ciabatta on mainio täyttävä välipala tai kevyt lounas. Kahvilasta saa myös salaatteja, ciabatan tai paninin kanssa salaatti on halvempi. Salaatit ovat hyviä ja runsaita. Lounasaikaan on tarjolla myös keitto, mutta sitä en ole malttanut testata, kun tuo ciabatta on niin hyvää. 

Paikasta saa myös laadukasta kahvia ja tuoreista appelsiineista tilauksesta puristettua appelsiinimehua (nam!). Lisäksi ostosten yhteydessä tuodaan aina pyytämättä vesilasi (tämä kun ei tunnu olevan itsestään selvää kaikissa paikoissa, vaikka niin luulisi). Appelsiinimehun ainoa puute on se, että se on lämmintä – muutama joukkoon tiputettu jääpala ei riitä viilentämään lämpimässä olleista appelsiineista puristettua mehua. Tämä on kuitenkin aika pieni miinus, sillä muuten kahvila saa pelkkiä plussia!  

You Might Also Like

4 Kommentit

  • Reply
    Jonna
    16.10.2012 at 19:11

    Niin samaa mieltä. Ehkäpä Helsingin parhaat leivät.

  • Reply
    Sini
    17.10.2012 at 04:49

    Kyllä nuo leivät Helsingin kärkikastiin pääsevät, mutta en osaa kyllä päättää noiden ja Cafe Balzacin leipien välillä parhaista 🙂

  • Reply
    Jonna
    17.10.2012 at 17:09

    Cafe Balzac on sitten seuraava testikohde 😉

  • Reply
    Sini
    18.10.2012 at 06:55

    Suosittelen lämpimästi, blogista löytyy muuten juttu Balzacista kahvilat-tunnisteen alta, sillä kertaa en kyllä syönyt niitä ihania leipiä eikä niistä ole kuvaa…

  • Kommentoi