Yleinen

Munakoisotornit

Munakoisotornit ovat helppo ja nopeasti valmistuva kasvisruoka, joka maistuu uskomattoman hyvälle vähäiseen raaka-ainemäärään nähden. Munakoiso on tässä ihan parhaimmillaan! Tomaatti, basilika ja mozzarella ovat klassinen makuyhdistelmä ja munakoiso tekee ruoasta täyttävämmän. Annos sopii hyvin arkipäivän kasvisruoaksi. Koska ainesosia on tässä vähän, niihin kannattaa panostaa. Valitse kiinteä munakoiso ja kypsä, punainen, kiinteä ja mielellään kotimainen tomaatti. Lisäksi mozzarellaksi voi valita parempaa buffalomozzarellaa, jolloin annoksen maku on entistä parempi!  


Tornit näyttävät paljon kauniimmilta ennen uuniin menoa, mutta tuoksu on aika hieno, kun ne tulevat ulos. Tornit ovat usein hauskasti kallellaan, mutta mitäpä se haittaa, kun maku on kohdillaan. Kaksi tälläistä tornia riittää (pieneksi) pääruoaksi yhdelle, alla oleva resepti on kahdelle.

Munakoisotornit

1 munakoiso
2 pihvitomaattia tai muuta isoa tomaattia
2 palloa mozzarellaa
kourallinen tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Leikkaa munakoisosta noin sentin paksuisia viipaleita. Levitä viipaleet pellille, ripottele päälle hieman suolaa ja itketä munakoisoja vartin verran. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kun munakoisojen pinnalle on muodostunut kyyneleitä, taputtele enimmät kosteudet paperilla pois. Lorauta hieman oliiviöljyä munakoisoviipaleiden päälle ja laita ne uuniin paistumaan noin vartiksi, jotta ne pehmenevät hieman.

Valmistele sillä välin muut ainekset. Leikkaa tomaatit ja mozzarella viipaleiksi – yritä tehdä niitä molempia saman verran. Revi basilikan lehdet irti, halutessasi voit myös repiä niitä pienemmiksi. 

Kun munakoisot ovat valmiita, ota ne hetkeksi uunista ulos ja kasaa tornit. Laita päällekkäin yksi munakoisoviipale, yksi tomaattiviipale, muutama basilikan lehti ja yksi mozzarellaviipale. Lorauta päälle sitten hieman oliiviöljyä ja mausta pienellä määrällä suolaa ja pippuria. Toista tälläisiä kerroksia 1-2 kertaa. Laita viimeiseksi tornin päälle munakoiso- ja mozzarellaviipaleet ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Tee niin monta tornia kuin näistä aineksista riittää (niiden ei tarvitse olla saman korkuisia). Laita tornit uuniin vielä hetkeksi (noin 15 minuutiksi), jotta juusto sulaa ja saa hieman väriä pintaansa ja tomaatit pehmenevät hieman. Herkuttele heti!

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi