keitot/ Yleinen

Kurpitsa-kookoskeitto

Jatketaan kurpitsa-aiheella – satuin nimittäin aiemman postauksen salaattia varten ostamaan niin ison myskikurpitsan (kaupassa kun ei sattunut olemaan yhtään pienempää), että siitä riitti mainiosti myös tähän keittoon. Keiton voi toki tehdä muistakin kurpitsalaaduista, minä olen tykästynyt erityisesti tuon myskikurpitsan mietoon, makeaan makuun.

Kurpitsakeitto saa aasialaisen vivahteen, kun siihen käyttää kookosmaitoa, chiliä, inkivääriä ja valkosipulia. Pieni mausteisuus sopii erittäin hyvin yhteen kurpitsan makeuden kanssa ja lämmittää viileällä ja kostealla kelillä. Kookosmaidon käyttäminen tekee keitosta vegaanisen – vegaaninen idea tietysti vesittyy, mikäli lisäät tuon fetan keiton päälle. Fetan voi jättää poiskin, mikäli haluaa tehdä keitosta vegaanisen, mutta se antaa toisaalta keittoon kivaa suolaisuutta ja tuhtiutta. Keitto saattaa vaikuttaa kevyeltä, mutta täytti ainakin meillä vatsat hyvin, kun se tarjoiltiin vaalean leivän kera. Keitto maistui hyvin myös parille vannoutuneelle lihan ystävälle ilman nurinoita. Mikäli vietät siis lihatonta lokakuuta (tai mikäli haluat muuten vain viettää kasvisruokapäivää), testaapa tätä keittoa! 


Kurpitsa-kookoskeitto

2 valkosipulin kynttä
loraus oliiviöljyä
pala inkivääriä
1 mieto chili
1 keskikokoinen myskikurpitsa
vettä
suolaa
1 tlk kookosmaitoa
(pala hyvää fetaa)

Hienonna valkosipuli ja chili, raasta inkiväärin pala. Kuori myskikurpitsa ja pilko se melko pieniksi paloiksi. Kuumenna kattilassa loraus oliiviöljyä ja heitä valkosipuli sekaan. Paista hetki, mutta varo polttamasta valkosipulia. Lisää chili, inkivääri ja myskikurpitsan palat. Paista hetki. 

Lisää sitten vettä niin, että myskikurpitsan palat juuri ja juuri peittyvät. Mausta suolalla. Anna kiehua niin kauan, että kurpitsa on kypsää. Lisää kookosmaito, kiehauta ja soseuta. Kauho valmis keitto kulhoihin, murustele päälle pala hyvää fetaa ja tarjoa tuoreen vaalean leivän kanssa. 

You Might Also Like

Ei kommentteja

Kommentoi