Yleinen

Paahdetut punajuuret ja vuohenjuustoa

Syksyinen punajuuri on yksi herkullisimmista juureksistamme. Punajuuret eivät maksa juuri mitään ja niistä saa helposti aikaan ravintolatason ruokaa. En kovinkaan usein käytä punajuuria, vaikka pidän niistä kovasti; jostain syystä joudun erikseen miettimään punajuurten käyttöä. No, tämä resepti on niin takuuvarma, että tulen jatkossa suosimaan punajuuria useamminkin! 

Tässä ohjeessa punajuuret paahdetaan uunissa hunajan ja timjamin seurassa. Hunaja tuo punajuurten luontaisen makeuden upealla tavalla esiin ja timjami korostaa punajuurten omaa makua. Kun päälle kaataa vielä lorauksen balsamicoa, nam! Ja mikä sopisikaan paremmin näiden makeiden punajuurten seuraan kuin vuohenjuustokiekko? Ihana syksyruoka, joka saa varmasti kehuja eikä ole vaikea valmistaa!  

Paahdetut punajuuret ja vuohenjuusto

1 kg punajuuria
oliiviöljyä
hunajaa
tuoretta timjamia
suolaa
pippuria
200 g vuohenjuustoa 
loraus balsamicoa

Kuori punajuuret ja lohko ne: pienet punajuuret neljään lohkoon ja isommat kuuteen. Heitä punajuurilohkot kulhoon ja kaada niiden päälle hieman oliiviöljyä ja valuta sitten päälle muutama teelusikallinen hunajaa (hunajaa saa laittaa melko runsaasti, jotta se maistuu). Viimeistele maustaminen timjamilla, suolalla ja pippurilla. Heiluttele lohkoja kulhossa, jotta mausteet jakautuvat lohkoille tasaisesti. Kumoa lohkot uunivuokaan ja paahda niitä uunissa miedolla lämmöllä tunnin verran. 

Halkaise vuohenjuustokiekko kahtia. Tarjoa paahdetut punajuuret vuohenjuustokiekon ja balsamicolorauksen kanssa!

You Might Also Like

6 Kommentit

  • Reply
    Jokihaka Kokkaa
    20.11.2012 at 14:01

    Taattua herkkua! Mulla on sama, ei tule käytettyä punajuurta kovin usein.

  • Reply
    Sini
    20.11.2012 at 18:39

    Jep! Mistähän se johtuu, ettei punajuuri tartu helposti kaupassa mukaan? Se on harmi, kun punajuuri on niin hyvää!

  • Reply
    Anonyymi
    8.1.2013 at 18:00

    Hyvää, terveellistä, lähellä tuotettua kotimaista
    ja halpaa herkkua 🙂

  • Reply
    Sini
    9.1.2013 at 14:59

    Jep! 🙂

  • Reply
    Anonyymi
    11.4.2013 at 17:39

    Tämä on ensimmäinen ja ainoa blogi, jonka olen lisännyt kirjanmerkkeihini. Osaat kirjoittaa juuri ne asiat, joita haluan lukea. Kiitos.

  • Reply
    Sini
    12.4.2013 at 07:23

    Tässähän ihan kirjoittaja punastuu, kiitos sinulle kehuista ja kiva, jos tykkäät 🙂

  • Kommentoi