Syksyinen punajuuri on yksi herkullisimmista juureksistamme. Punajuuret eivät maksa juuri mitään ja niistä saa helposti aikaan ravintolatason ruokaa. En kovinkaan usein käytä punajuuria, vaikka pidän niistä kovasti; jostain syystä joudun erikseen miettimään punajuurten käyttöä. No, tämä resepti on niin takuuvarma, että tulen jatkossa suosimaan punajuuria useamminkin!
Tässä ohjeessa punajuuret paahdetaan uunissa hunajan ja timjamin seurassa. Hunaja tuo punajuurten luontaisen makeuden upealla tavalla esiin ja timjami korostaa punajuurten omaa makua. Kun päälle kaataa vielä lorauksen balsamicoa, nam! Ja mikä sopisikaan paremmin näiden makeiden punajuurten seuraan kuin vuohenjuustokiekko? Ihana syksyruoka, joka saa varmasti kehuja eikä ole vaikea valmistaa!
Paahdetut punajuuret ja vuohenjuusto
1 kg punajuuria
oliiviöljyä
hunajaa
tuoretta timjamia
suolaa
pippuria
200 g vuohenjuustoa
loraus balsamicoa
Kuori punajuuret ja lohko ne: pienet punajuuret neljään lohkoon ja isommat kuuteen. Heitä punajuurilohkot kulhoon ja kaada niiden päälle hieman oliiviöljyä ja valuta sitten päälle muutama teelusikallinen hunajaa (hunajaa saa laittaa melko runsaasti, jotta se maistuu). Viimeistele maustaminen timjamilla, suolalla ja pippurilla. Heiluttele lohkoja kulhossa, jotta mausteet jakautuvat lohkoille tasaisesti. Kumoa lohkot uunivuokaan ja paahda niitä uunissa miedolla lämmöllä tunnin verran.
Halkaise vuohenjuustokiekko kahtia. Tarjoa paahdetut punajuuret vuohenjuustokiekon ja balsamicolorauksen kanssa!
6 Kommentit
Jokihaka Kokkaa
20.11.2012 at 14:01Taattua herkkua! Mulla on sama, ei tule käytettyä punajuurta kovin usein.
Sini
20.11.2012 at 18:39Jep! Mistähän se johtuu, ettei punajuuri tartu helposti kaupassa mukaan? Se on harmi, kun punajuuri on niin hyvää!
Anonyymi
8.1.2013 at 18:00Hyvää, terveellistä, lähellä tuotettua kotimaista
ja halpaa herkkua 🙂
Sini
9.1.2013 at 14:59Jep! 🙂
Anonyymi
11.4.2013 at 17:39Tämä on ensimmäinen ja ainoa blogi, jonka olen lisännyt kirjanmerkkeihini. Osaat kirjoittaa juuri ne asiat, joita haluan lukea. Kiitos.
Sini
12.4.2013 at 07:23Tässähän ihan kirjoittaja punastuu, kiitos sinulle kehuista ja kiva, jos tykkäät 🙂