alkupalat ja pikkusuolaiset

Tomaattibruchettat

Tähän väliin yksi ei-niin-jouluinen resepti. Joskus (tai aika useinkin, mitä ruoanlaittoon tulee) yksinkertaiset asiat ovat parhaita. Erityisen hyvin tämä pätee näihin italialaistyyppisiin tomaattibruchettoihin – ei tarvita kuin pala hyvää leipää, vähän valkosipulia, pari punaposkista tomaattia ja vihreä nippu basilikaa. Näillä eväillä saa aikaiseksi hienon makuelämyksen! Näin yksinkertaisissa resepteissä toki raaka-aineiden laadukkuus korostuu erityisesti, joten valitse parasta leipää ja kypsiä tomaatteja sekä hyvää oliiviöljyä.

En olisi itse uskonut, että valkosipuli maistuisi niin voimakkaasti, kun kynnenpuolikasta hieroo paahdetun leivän pintaan. Mutta niin se vain maistuu ja tekee sen viimeisen silauksen näihin simppeleihin leipiin. 

Tarjoa leivät alkupalana tai pikkusuolaisena. Nämä toimivat hyvin myös aamiaisena tai miksei lounaanakin, jos tekee tarpeeksi monta! 

Tomaattibruchettat

2 kypsää tomaattia
2 valkosipulin kynttä
nippu basilikaa
oliiviöljyä 
suolaa
pari palaa vaaleaa leipää

Hienonna tomaatit. Kuori valkosipulin kynnet. Halkaise toinen valkosipulin kynsi kahtia ja hienonna toinen niin hienoksi kuin saat. Revi basilikan lehdet pienemmiksi. Sekoita hienonnetut tomaatit, valkosipulit ja basilikat keskenään kulhossa. Lorauta perään reilusti oliiviöljyä ja mausta seos vielä suolalla. Tarkista maku. 

Leikkaa leivästä viipaleita ja paahda viipaleet joko leivänpaahtimessa tai kuivalla pannulla. Lorauta leipien päälle hieman oliiviöljyä (ei liikaa, jotta leivät eivät vety!) ja hiero niiden pintaa halkaistulla valkosipulin kynnellä. Lusikoi leipien päälle keko tomaattiseosta ja koristele vielä muutamalla basilikan lehdellä. Herkuttele heti! 

You Might Also Like

4 Kommentit

 • Reply
  Jokihaka Kokkaa
  17.12.2012 at 06:58

  Kyllä vaan, yksinkertainen on usein parasta. Espanjassa menevät yksinkertaisuudessa vielä pidemmälle. Tomaatin puolikkaalla vain hierotaan valkosipulin tapaan leivän pintaan ja se on siinä.

 • Reply
  Sini
  17.12.2012 at 07:35

  Heh, pitääpä joskus testata tuotakin versiota, ei kuulosta ollenkaan huonommalta! 🙂

 • Reply
  Jonna
  17.12.2012 at 20:21

  Bruschetta <3. Talvella teen sitä välillä myös uunipaahdetuista tomaateista, kun kunnolla kypsiä on niin vaikea saada.

 • Reply
  Sini
  18.12.2012 at 05:27

  Talvisin sitä joutuu näillä leveysasteilla usein vähän soveltamaan – uunissa paahdetut tomaatit sopivat tähän myös erinomaisen hyvin!

 • Kommentoi