jälkiruoat/ Yleinen

Köyhät ritarit lemon curdin ja ranskankerman kera

Lapsena köyhät ritarit olivat lempijälkiruokaani. Ne tarjottiin aina mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa ja ne olivat harvinaista herkkua. Nyt en ole syönyt köyhiä ritareita moooneen vuoteen, joten oli pakko korjata tämä puute!

Koska halusin tuoda ritarit jotenkin vähän enemmän tähän päivään, tarjosin niitä Chicling-blogin ohjeen mukaisesti lemon curdin ja ranskankerman kanssa. Lemon curdille on kai suomenkielinenkin nimitys, mutta jotenkin sitruunatahna ei kuulosta niin herkulliselta. Täytyy myöntää, että sitruunan ja ranskankerman yhdistelmä sopi erinomaisesti ritarien seuraan!
Lemon curdia tulee annoksesta aika iso määrä, loput syötiin meillä turkkilaisen jogrutin kanssa – toimii myös sen kanssa aika hyvin yksiin! Lemon curdia voi käyttää myös monissa muissa jälkiruoissa. 

Köyhistä ritareista tulee parhaita, kun niihin käyttää vähän kuivahtanutta vaaleaa leipää. Jotkut tekevät näitä myös pullasta ja silloin ruokalajia voi kutsua myös rikkaiksi ritareiksi. Mielestäni pullaan tehtynä näistä tulee liian makeita, joten suosin siksi leipää. Lisäksi näihin on hyvä käyttää kaapista löytyvät leivänkannikat, eikä ainakaan meidän kaapista koskaan löydy pullanjämiä (taloudessamme kun ei kovin usein ylipäänsä syödä pullaa). Ritarit on ehdottomasti paistettava voissa, sillä ilman voita niihin ei vain saa samaa makua! 
 

Lemon curd

100 g voita
3 munaa
1,5 dl sokeria
2 sitruunaa (yhden sitruunan raastettu kuori ja 1 dl sitruunamehua)

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sitten joukkoon sitruunamehu ja voi. Kiehauta kattilassa pieni määrä vettä ja ala vispata seosta vesihauteessa. Pidä huolta, ettei kulhon pohja osu veteen. Vispaa seosta, kunnes se alkaa saostua (noin 10-15 minuuttia) ja lisää lopuksi joukkoon sitruunan raastettu kuori. 


Köyhät ritarit

6 paksua viipaletta vaaleaa leipää
1 muna
1 dl punaista maitoa
1 dl kermaa
voita paistamiseen

tarjoiluun lemon curdia ja ranskankermaa

Sekoita muna, maito ja kerma keskenään. Upota leipäviipaleet seokseen. Kuumenna pannulla voinokare ja paista leipäviipaleet kaksi kerrallaan kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoa heti lemon curdin ja ranskankerman kera.

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Jonna
    7.2.2013 at 21:29

    Minä puolestani kuulun tässä asiassa pullapuolueeseen. Parhaan reseptin olen kopioinut Hans Välimäeltä. Pannulle sirotellaan sokeria, joka karamellisoi ritarien pinnan. Voi toki olla liikaa sinulle, jos pullakin on liian makeaa, mutta pinnasta tulee täydellisen rapea.

  • Reply
    Sini
    8.2.2013 at 05:24

    Tuo sokerin sirotteleminen pannulle voisi toimia myös leivän kanssa aika hyvin, pitääpä testata seuraavalla kerralla! Mutta juu, kyllä se taitaa olla liikaa makeutta jos pullan kanssa laitetaan vielä sokeriakin 🙂

  • Kommentoi