Yleinen

Baby shower -leivonnaisia

Pääsin hetki sitten juhlistamaan baby showereita, enkä tietenkään voinut olla käyttämättä tilaisuutta hyväkseni, vaan leivoin kekkereihin juhlien henkeen sopivia vaaleansinisiä leivonnaisia. Olen ihastellut monissa amerikkalaisissa ruokablogeissa jos jonkinlaisia kerroskakkuja ja liukuvärjättyjä kakkuja, joten toiseksi leivonnaiseksi valikoitui itsestään selvästi tuollainen kerroskakku sinisellä liukuvärjäyksellä. Lisäksi leivoin minttusuklaamuffineita, joihin tuli vaaleansininen kuorrutus. 

Kerroskakun tein pienellä kakkuvuoalla kerros kerrallaan. Lisäsin jokaisen kerroksen taikinaan aina hieman enemmän sinistä elintarvikeväriä. Liukuvärjäys onnistui hyvin, mutta olihan siinä aikamoinen työ paistaa jokainen kerros erikseen. Kakusta tuli tosin ihan supermakea, sillä kuorrutus oli marenkityylinen vaahto ja täytteenä valkosuklaan, mascarponen sekä ranskankerman yhdistelmä. Lisäksi amerikkalaisesta blogista napattu kakkupohjan ohje sisälsi luonnollisesti sekin viisi desiä sokeria! Ensi kerralla laittaisin täytteeseen vaikkapa limemehua antamaan kakulle hieman raikkautta, vaihtaisin kuorrutteen johonkin vähemmän makeaan vaihtoehtoon ja ehkä jättäisin pohjastakin osan sokerista laittamatta.

Sininen elintarvikeväri ei varsinaisesti ole mikään kaikkein houkuttelevimman näköinen syötävä, mutta halusin pian syntyvän pienen pojan kunniaksi leipoa jotain oikein söpöä sinistä. Mielestäni leivonnaiset onnistuivat siinä tavoitteessa hyvin! Välillä on mukava hieman hömpöttää tälläisten erikoisempien leivonnaisten kanssa! Toki nämä molemmat voi toteuttaa muunkin värisinä tai ihan ilman väriaineitakin, mutta ainakin kakun idea vähän vesittyy ilman väriä.

Kerroskakku

115 g voita
5 dl sokeria
8,4 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl kylmää vettä

4 kananmunan valkuaista
sinistä elintarvikeväriä 

130 g valkosuklaata
250 g mascarponejuustoa
1,5 dl ranskankermaa 

5 kananmunan valkuaista 
200 g sokeria
1 tl vaniljasokeria  

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita sitten voi-sokerivaahto, jauhoseos ja kylmä vesi keskenään. Vatkaa kananmunan valkuaiset vaahdoksi ja kääntele vaahto varoen muun taikinan sekaan. 

Sekoita taikinan joukkoon hieman elintarvikeväriä ja kaada 1/5 taikinasta pieneen (halkaisijaltaan 15-20 cm) kakkuvuokaan. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Irrota pohja vuoasta ja anna sen jäähtyä. Toista tämä yhteensä 5 kertaa lisäten joka kerralla hieman elintarvikeväriä taikinaan. 

Valmista sitten kakun täyte sulattamalla valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa ranskankerman ja mascarponen kanssa. Kostuta kakkupohja pienellä määrällä vichyä ja sivele päälle kerros täytettä. Toista kaikkien kerrosten kohdalla. 

Valmista lopuksi vielä kuorrute. Sekoita kananmunan valkuaiset, sokeri ja vaniljasokeri ja kuumenna seos vesihauteessa vatkaten 65-asteiseksi. Vatkaa sitten aineksista kova vaahto. Levitä vaahto kakun pinnalle. 

Minttusuklaamuffinit

5 dl sokeria
4 dl jauhoja
2 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2,5 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä

2,5 dl kuumaa vettä
2 munaa  
Marianne-rouhetta

8 rkl pehmeää voita
200 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
9,5 dl tomusokeria 
1-4 rkl kermaa
sinistä elintarvikeväriä 
mintun lehtiä koristeluun      

Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, öljy ja kananmunat. Vatkaa seosta minuutin ajan. Lisää sitten kuuma vesi ja lopuksi vielä Marianne-rouhe. Kaada taikina muffinivuokiin (täytä vuoat vain 2/3 täyteen!) ja paista 18-22 minuuttia 175 asteessa. Jäähdytä muffinit ennen kuorrutusta.  
 
Laita voi kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää vanilja– ja tomusokeri, sekoita. Vatkaa seosta, kunnes se muuttuu kuohkeaksi. Lisää hitaasti kerma ja väriaine, kunnes seoksen koostumus ja väri ovat sopivia. Vatkaa noin minuutin, kunnes seos on kuohkeaa. Kuorruta muffinit heti ja koristele vielä mintun lehdillä. 

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Emmi K
    23.3.2013 at 21:39

    Kivannäköinenhän tuo kakku on! Sekä muffinit! Ehkä mä alan jäämää kakkkoseks myös jälkkäreissä… 🙂

  • Reply
    Sini
    24.3.2013 at 08:13

    No ei kai nyt sentään – odottelen jo sitä Bailey's-juustokakkua!

  • Kommentoi