Yleinen

Tavoitteita blogin suhteen vuodelle 2016

Pohdiskelin joulutauon aikana blogin tulevaisuutta. Blogi on minulle tärkeä harrastus, enkä missään nimessä halua luopua siitä. Tällä tahdilla ja laadulla bloggaaminen ei kuitenkaan muun elämän ja ennen kaikkea päivätyön lisäksi onnistu. Minua on harmittanut erityisesti se, että en ehdi keskittyä postausten tekemiseen haluamallani rauhalla. Siksi yritänkin tänä vuonna vähentää postausten määrää hiukan – vähemmän postauksia, mutta enemmän laatua. Muutenkin ajattelin ottaa muutamia tavoitteita tälle vuodelle blogin suhteen, katsotaan sitten vuoden päästä toteutuivatko.

Erityiseksi tavoitteeksi otan tälle vuodelle (taas) valokuvauksen. Arvostan itse eniten blogeissa juuri valokuvia, joten se on minulle omassanikin erityisen tärkeää. Valokuvaus on siitä hassu harrastus, että mitä enemmän kuvaa, sitä enemmän tuntee tarvetta kehittyä siinä vielä enemmän. Yritän tänä vuonna käyttää valokuvaukseen enemmän aikaa. Opettelen käyttämään kameraa paremmin ja ymmärtämään valokuvauksen perusperiaatteet. Kuvaan muutakin kuin ruokaa. Haaveissa olisi myös jonkinlainen valokuvauskurssi – ruokavalokuvaukseen keskittyviä kursseja vaan on tarjolla harmillisen vähän (ja harmillisen kovaan hintaan). Olen miettinyt, onko oma kuvaamiseni vielä sillä tasolla, että saisin ammattilaiselta käyttökelpoisia vinkkejä… Keskityn kuvaamisessa tänä vuonna enemmän tarinankerrontaan, kun oma luonnollinen kuvaustyylini on välillä turhankin koruton. Onneksi kohta alkaa taas olemaan valoisampaa, jolloin kuvaaminen helpottuu. Siihen saakka pitää sinnitellä, kuvata enemmän viikonloppuisin ja kaivaa jalusta kaapista käyttöön. Kuvituksena on muuten muutama henkilökohtainen suosikkiotokseni viime vuodelta (keitot ja tumma tausta ovat olleet pop).

Myös tekstien kirjoittamiselle on varattava kalenterista erikseen aikaa, sillä kirjoittaminen on tuntunut jo tovin hiukan tahmealta ja kirjoittamisen aloitus hankalalta. Teksteissä yritän jatkossa saada mukaan enemmän henkilökohtaisuutta ja taustaa reseptien takaa.  Tässä riittää myös työsarkaa!

Kiinnostaviin resepteihin panostan jatkossakin eikä minua koskaan tarvitse houkutella kokkaamaan. Jos viime vuonna oli nähtävissä Lähi-idän keittiön nousu, tänä vuonna sama linjaus tulee varmasti myös näkymään. Myös sesongit tulevat näkymään blogissa entistä vahvemmin – nyt olen intoillut jo vihdoin alkaneesta veriappelsiinikaudesta ja juureksista. Blogissa tulee varmaan näkymään myös pakkasen tyhjennysprojekti (se pullistelee nyt marjoja ja lihaa; on vadelmia, lakkoja ja mustikoita, karitsaa, poroa ja nautaa). Kiinnostavista ruhonosista yritän siis keksiä taas erilaisia, helppoja reseptejä, jotta muidenkin olisi helpompi lähestyä uusia eläimiä tai uusia ruhonosia. Suurin osa marjoista tulee syötyä sellaisenaan jogurtin kera, mutta ajattelin kehitellä niistä myös jotain reseptejä. Muutama matkakin on jo suunnitteilla, joten niistäkin kertoilen sitten ruokanäkökulmasta blogissa.

Miltä kuulostaa? Onko toiveita aiheista tälle vuodelle? Muita kehitysideoita? Tai vinkkiä mahtavasta ruokavalokuvauskurssista? Kaikki kommentit otetaan ilolla vastaan!

You Might Also Like

2 Kommentit

  • Reply
    Piiku smoothiempaamenoa
    20.1.2016 at 18:26

    HIenojahan nuo kuvat ovat 🙂 Itsekkin rakastan valokuvaamista yli kaiken. Se on eri asia mitenkä se homma hallussa on mutta jokapäivä jotakin uutta. Itsellä aivan samat tavotteet tälle vuodelle. Valokvaukseen liittyvää kehittämistä ja juu postauksien kanssa menee aikaa, moni ei arvaakkaan mitenkä paljon pienen soppakulhon kanssa voi saada vapaapäivästä menemään jos vaatii itseltään aina parasta näihin. Mutta sitäkin kivempi harrastus. Kyllä se siitä kuule kuvatessa tieto karttuu. Ja hei minäkin kyselen jatkuvasti neuvoa viisaammilta. Mikäli kuulut facebookkiin siellä on ryhmä : Valokuvaajan Neuvola sieltä kannattaa kysellä niin minäkin teen. Ystävällisiä ovat ja avuliaita 🙂

  • Reply
    Sini
    21.1.2016 at 11:57

    Nämä olivatkin ne koko vuoden suosikit 😉 Aina valokuvauksessa oppii uutta, se on totta. Hankalinta on osata muotoilla kysymys oikein – kun itse ei oikein osaa edes hahmottaa, mitä tekee väärin. Mutta hauskaa puuhaa kuvaus silti on!

  • Kommentoi